Вчора для України відкрився новий єврокубковий сезон.

“Дніпро-1” стартував у кваліфікації Ліги чемпіонів матчем проти грецького “Панатінаїкоса” і зробив це вкрай невдало. Наша команда вийшла на поле з тремтячими колінами, швидко пропустила, а потім майже весь перший тайм взагалі займалася незрозуміло чим. Лише в перерві Олександр Кучер, мабуть, дав гравцям прочухана, після чого віце-чемпіон України хоч трохи почав грати у футбол. Втім, навдовго це не затягнулося, адже греки забили ще двічі і забезпечили собі вкрай комфортну перевагу. Так, Олександр Каплієнко наприкінці врятував “Дніпро-1” від розгрому, але навряд чи хоч комусь від цього стало легше.

Так чи інакше, а можна сказати, що від греків ми вже вилетіли на 99,9%. І справа тут навіть не в тому, що за тиждень буде важко відіграти два м’ячі, а в різному класі обидвох команд. У складі “Панатінаїкоса” виступають футболісти з великим досвідом гри в топ-чемпіонатах, вони точно знають, що саме треба робити на полі і не тушуються від вивіски “Ліга чемпіонів”. А в нас Кучер випускає воротаря Канарейкіна, котрий до цього жодного разу не відіграв за основу в офіційному матчі. Жодних претензій до самого кіпера, але для чого таке робити? Ви ж взяли Волинця, котрий є одним із кращих голкіперів УПЛ. Для чого його ще брати, якщо в Лізі чемпіонів не випускати?

Українські вболівальники за останні роки вже почали звикати до практично постійних поразок у Європі. На жаль, далі цього буде тільки більше, бо рівень українських команд нестримно падає. І така поразка від “Панатінаїкоса” є цілком логічною, адже “Запорожець” ніколи не обжене “Мерседес”, хіба в того всі шини спустять. Вчора не спустили. Чомусь видається, що в дуелі проти “Славії” у Лізі Європи все для “Дніпра-1” складеться так само, тож треба буде боротися в плей-офф Ліги конференцій за вихід вже в ту групу. Шкода лише, що скромний литовський “Жальгіріс” вчора зумів стримати “Галатасарай” (2:2) і показав, що можна стрибати вище голови, а ми без варіантів “влетіли” грекам.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com