Нападник Денис Галата поповнив лави Металурга і націлився на УПЛ

Талановитий нападник кременчуцького Креміня Денис Галата в ексклюзивному інтерв’ю для «УФ» розповів, чому зупинив свій вибір та Металурзі та перейшов до запорізької команди

Свого часу з кременчуцького Кременя вийшло багато знаних майстрів футболу. Одними з найпомітніших стали трансфери до полтавської Ворскли Олексія Чичикова та Романа Безуса. Доля цих гравців склалася по-різному: перший погнався за «довгим рублем» до московського Локомотива, хоча міг стати гравцем київського Динамо, а другий доріс до гравця збірної України та пограв у Бельгії.

Денис Галата спробував піти перевіреною доріжкою та вразити тренерів Ворскли, але перший вояж до Полтави видався невдалим. Проте 22-річний форвард не засмутився, а перейшов на правах оренди до запорізького Металурга, який, здається, зможе дати молодому гравцю найголовніше – віру у свої сили та ігрову практику.

– Денисе, насамперед хочу привітати з новим викликом у кар’єрі та побажати успіху в Запоріжжі. Чому зупинив свій вибір саме на Металурзі?

– Металург проявив ініціативу. Безпосередньо тренер зв’язувався зі мною. Спортивний директор переглядав мене. Пояснили, як вони бачать мене в цьому клубі, і мені сподобалася пропозиція.

– Після розмови з головним тренером Володимиром Микитиним зрозумів, що він розраховує на тебе, як на гравця основного складу?

– Так, тому мені сподобався варіант із переходом у Металург. Сподобалося його бачення футболу, як він бачить мене у своїй схемі гри, тому прийняв таке рішення.

– Ще якісь варіанти були?

– Так, було кілька пропозицій з Української Прем’єр-ліги, з Першої ліги теж були варіанти, але не було такої конкретики. Начебто і хочуть мене підписати, а начебто ‒ ні. А Металург був дуже наполегливим і конкретним.

– Чому не вдалося заграти Ворсклі?

– Я приїхав на збори, намагався проявити себе, але не підійшов тренеру, так би мовити. Він не розгледів у мені тих умінь, які він хотів би побачити як гравця ротації у своїй команді.

– Якщо після оренди в Металурзі знову покличе Ворскла, то поїдеш?

– Ну, коли покличе, тоді я і буду думати. Усе залежить від того, як я проведу сезон, як проведе сезон Ворскла.

– А правда, що у твоєму контракті з Кременем прописана клаусула ‒ сума, за яку тебе можуть викупити, у розмірі семизначних цифр у доларах?

– Немає такої суми в контракті, нічого такого не прописано.

– Які плани і цілі на сезон?

– У Металурга завдання ‒ вийти в Прем’єр-лігу. У мене особисто завдання – допомогти клубу зробити це, забиваючи голи і відпрацьовуючи в обороні.

Пресслужба ПФЛ зща матеріалами УФ