Адвокат УАФ Сергій Бойко припустив, що притягнення Андрія Павелка та Юрія Запісоцького до відповідальності може вплинути на виступи українських команд на міжнародній арені.

– Дві керівні особи УАФ зараз відсутні в Будинку футболу. Як це позначається на діяльності УАФ? Що ми можемо побачити в перспективі?

– Це фактично не позначається на діяльності, оскільки УАФ – громадська організація, відповідні посадові особи виконують задачі, які стоять перед громадською організацією. Це ми можемо бачити і з виступу наших спортсменів – іде мова, зокрема, про молодіжний чемпіонат Європи, на якому успішно виступили.

У той же час хочу звернути увагу, що саме такий тиск на керівництво УАФ, зокрема Андрія Павелка й Юрія Запісоцького, може негативно вплинути на український футбол на світовій арені.

На даний час у рф активно обговорюється тема щодо виключення фактично єдиного голосу України в УЄФА, оскільки пан Павелко є членом Виконкому УЄФА. Саме це сфальсифіковане кримінальне провадження може мати негативні наслідки на міжнародній футбольній арені для України.

– Коли повідомлялося про зміну запобіжного заходу для Андрія Павелка, раніше внесену заставу перерахували на користь держави. Її вже не повернути?

– Дане рішення про зміну запобіжного заходу відносно клієнта, відповідно, і стягнення застави в дохід держави на даний час, буде оскаржуватися.

Ми пройшли апеляційну інстанцію, зараз ми готуємо касаційну скаргу. І дане рішення буде оскаржене до ЄСПЛ, оскільки ті очевидні порушення, які були, на жаль, допущені львівським судом як першої, так і другої інстанції, – вони не мають бути залишені без уваги.

Такі юридичні дії будуть нами вчинятися, рішення ми прагнемо скасувати, відповідно, застава має бути повернена, і рішення про зміну також має бути скасоване, – сказав Бойко.

Нагадаємо, Андрій Павелко та Юрій Запісоцький звинувачуються в незаконному збагаченні на будівництві заводу з виготовлення штучного покриття футбольних полів. Обидва функціонери наразі перебувають в СІЗО.