Сьогодні, 24 липня відбудеться жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (13.00 за Києвом), Ліги Європи (14.00) та Ліги конференцій (15.00). Своїх потенційних суперників дізнаються «Дніпро-1», «Динамо» та «Ворскла».

Нашу асоціацію, відповідно до 12-го місця в таблиці коефіцієнтів УЄФА зразка весни 2022 року, на міжнародній арені представлятимуть п’ять клубів.

Чемпіон України, «Шахтар», за сіткою мав стартувати в плей-оф раунді відбору ЛЧ. Однак через дискваліфікацію росії та перемогу в Лізі чемпіонів клубу, який паралельно потрапив до зони ЛЧ у своїй національній першості (володарем титулу став «Манчестер Сіті»), гірники отримали перепустку відразу до групового раунду.

Віце-чемпіон, «Дніпро-1», потрапив до другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Йому для потрапляння до групи ЛЧ необхідно буде здолати опір трьох суперників. На стартовому етапі опонентом дніпрян став грецький «Панатінаїкос». Сьогодні визначиться, із ким у разі успіху наш клуб зустрінеться в третій кваліфікації. Серед варіантів — «Рейнджерс» (Шотландія), «Брага» (Португалія), ПСВ (Нідерланди) і «Марсель» (Франція). У разі невдачі на будь-якій стадії «Дніпро-1» перейде до Ліги Європи, але до групи — лише в тому випадку, якщо в ЛЧ здолає хоча б одного суперника. Інакше доведеться проходити кваліфікацію й у ЛЄ.

Бронзовий призер УПЛ, «Зоря», представлятиме Україну в Лізі Європи — у плей-оф раунді кваліфікації. У разі невдачі наш клуб автоматично перейде до групи Ліги конференцій.

У базовому реєстрі Ліги конференцій країна має двох делегатів. Четверта команда УПЛ («Динамо») стартуватиме в третьому раунді кваліфікації, а п’ята («Ворскла») — у другому. Таким чином, нашим колективам для потрапляння до основної сітки ЛК потрібно буде пройти двох і трьох суперників відповідно. Сьогодні визначаться потенційні суперники «Динамо» та «Ворскли» (якщо вона пройде грузинську «Ділу») у третій кваліфікації.