Колишній півзахисник Шахтаря Маркос Антоніо опинився в епіцентрі расистського скандалу. Але футболіст вирішив не миритися з роллю жертви і виступив на свій захист.

Минулого року бразилець перейшов в Лаціо. Поки повноцінно освоїтися в Римі не вдається – за сезон гравець провів на полі всього 763 хвилини, лише шість разів потрапив до основного складу.

В нещодавньому інтерв’ю він зізнався, що в італійському футболі було багато чого нового для нього, що потрібно додавати в плані фізики і тактики. Це правда. А тому поповзли чутки про можливий трансфер з клубу.

Бразильці писали про інтерес з боку Сантоса. Лаціо зацікавився, оскільки натомість міг запросити трансфер нападника Маркоса Леонардо.

І на фоні цих розмов в Twitter виліз член Curva Nord Марко Ранго (Marco Rango):

«Зважаючи на останні підписання і неминучий продаж Маркоса Антоніо, у нас знову буде команда без чорних гравців: доброго дня».

В кінці він додав емодзі чорного серця і простягнутої руки – з відсилкою до фашистського привітання…

Футболіст вирішив не проходити повз подібного і відповів:

«Це неймовірно і неприйнятно, що сьогодні, в цей час ми все ще змушені читати подібне. Але знай, що ти мене не зачепиш. Я буду йти з піднятою головою, готовий боротися з цією дурнею. #NoToRacism».

Фанати Лаціо відразу ж стали на бік футболіста. Вибачалися за поведінку одного недоумка, намагалися довести, що один недоумок не є відображенням всіх фанатів клубу, а також висловлювати Маркосу свою підтримку.

Клуб також не забарився. Команда зробила спільне фото з Антоніо в центрі:

«Весь Лаціо пишається тим, що в команді є Маркос Антоніо».

Колишній гравець б’янкочелесті Філіпе Кайседо також підтримав бразильця:

«Цей хлопець не представляє всіх фанатів Лаціо, котрі поважають один одного і не зважають на колір шкіри. Ми всі однакові! Forza Маркос».

Півзахисник подякував усім за теплі слова з закликом #NoToRacism.

В цій історії хочеться відзначити те, що гравець не пройшов повз, не заплющив очі, а вирішив захистити себе. За це його можна лише похвалити. Мовчання – не найкращий варіант боротьби.

Клуб тепер, сподіваємося, хоча б заборонить цьому Марко Ранго відвідувати стадіон. Якщо, звісно, ще не зробив цього раніше (цей хлопець, здається, і не приховує, що він неадекват: репостить дописи з путіним, до прикладу).

Ну і, звісно, як головний висновок – тепер Лаціо цього літа навряд продасть Маркоса Антоніо. Некрасиво якось вийде: спочатку демонструвати, що весь клуб пишається мати у себе такого гравця, а потім відпустити його в іншу команду на радість недолугому расисту.

Здається, хтось тут переграв сам себе.

А Антоніо залишається лише побажати провести цей сезон на повну потужність. І, звісно, поменше бовдурів на життєвому шляху.