Гравець лондонського Арсеналу Олександр Зінченко висловився щодо допомоги Україні у війні проти Росії.

На пресконференції перед товариським матчем з Манчестер Юнайтед Зінченко попросив світ допомагати українському народу, а найголовніше — передати літаки F16, щоб Україна змогла повернути свої окуповані території.

«Хочу, щоб мої діти, коли виростуть, запитали мене: «Тату, що ти робив, коли на нашій батьківщині була ця війна?» І я хочу поглянути в очі своєї доньки й сказати: «Ми з твоєю мамою намагалися зробити все можливе, щоб допомогти нашій країні».

Очевидно, використовую футбол, який є найкращим видом спорту у світі для представлення нашої країни та найкращим способом залучити всіх колишніх футболістів, легенд, акторів.

Надзвичайно важливо не просто зібрати кошти на будівництво школи в Україні, а надіслати повідомлення решті світу та українцям, які залишаються там і борються за свою незалежність, сказати: «Дивіться, ви не самотні. Усі вони з вами».

Користуючись цією нагодою, я повинен сказати, що ці F16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю і наші території. У мене є така місія. Якщо у мене буде можливість — говоритиму про це”, — сказав Зінченко.