Сьогодні, 19 липня, Динамо київ провео черговий контрольний матч на збиранні в Австрії. Цього разу суперником київської команди буде бронзовий призер чемпіонату Саудівської Аравії – Аль-Хіляль.

Варто зазначити, що суперник біло-синіх цього літа підписав одразу кілька зіркових футболістів. Тепер за Аль-Хіляль виступають Сергій Мілінкович-Савіч, Рубен Невеш та Каліду Кулібалі, які вирішили залишити топ-ліги заради виступів за цю команду. Головним тренером колективу є відомий наставник Жорже Жезуш.

Довго гола чекати не довелося і на п’ятій хвилині раптова атака Динамо через правий фланг завершилась ударом у дотик від Буяльського з кута штрафного під дальню стійку з передачі Тимчика.

На 20 хвилиі Андрій Ярмоленко влучив у поперечину. Вінгер здалеку з правого флангу запустив потужний удар у верхній каркас воріт.

На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь Динамо.

На 50-й хвилині Волошин проскочив до лицьової на лівому фланзі, після чого покотив на другий темп для Беніто, а той у дотик поцілив у ближню стійку.

Аль-Будаїхі отримав другу жовту за фол проти Волошина на правому фланзі захисту в кінцівці матчу, але його просто замінили і гра продовжилася у рівних складах.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу киян.

Товариський матч.

«Динамо» – «Аль-Хіляль» – 1:0

 Буяльський (5)

 Сидорчук (30), Ярмоленко (58) – Невеш (27), С.Аль-Давсарі (47), Аль-Болеахі (58), Кулібалі (71)

«Динамо»: Бущан (Нещерет, 71), Дубінчак (Малиш, 85), Біловар (Сирота, 71), Попов (Дячук, 81), Тимчик (Вівчаренко, 85), Сидорчук (Бражко, 71), Шапаренко (Андрієвський, 81), Буяльський (Царенко, 81), Кабаєв (Н.Волошин, 28), Ярмоленко (Караваєв, 71), Беніто (Ванат, 71).

«Аль-Хіляль»: Аль-Муаюф (Аль-Оваїс, 46), Аль-Хамдан, Майкл, Абдулхамід, Аль-Болеахі, Н.Аль-Давсарі, С.Аль-Давсарі, Каррільйо, Кулібалі, Мілінкович-Савич, Невеш.

Стадіон «Jacques Lemans Arena» (Санкт-Фрай-ан-дер-Глан, Австрія)

У попередніх матчах на зборі кияни здобули чотири перемоги та одного разу зіграли внічию. У своїй попередній грі підопічні Мірчі Луческу розгромили кіпрський Аріс (4:0).

В першій грі кияни переграли бухарестське Динамо – 4:1.

У другому матчі динамівці розгромили австрійський Вольфсбергер із рахунком 8:0.

Третя гра стала ще результативнішою. Кияни розірвали словенський Триглав – 9:0.

В четвертому поєдинку Динамо зіграло внічию з Янг Бойз (3:3).
Цікаво, що у своїй історії Динамо жодного разу не зустрічалося з командами із Саудівської Аравії, тож сьогоднішня гра стала для киян історичною.