Спортивний телеканал XSport, який належить відомому політику та бізнесмену Борису Колеснікову, готовий інвестувати у трансляції матчів наступного сезону української Прем’єр-ліги.

Клуби української Прем’єр-ліги у літнє міжсезоння зробили чергову спробу створити єдиний телевізійний пул. Однак численні суперечки між учасниками чемпіонату знову завадили реалізувати ідею.

У понеділок, 17 липня, відбулася онлайн-нарада представників 11 клубів УПЛ щодо телетрансляцій матчів наступного сезону, який стартує вже наступного тижня.

Спортивний телеканал XSport, який транслював матчі ПФЛ навесні, заздалегідь висловив готовність інвестувати у показ поєдинків УПЛ у сезоні 2023/24. Про це повідомив телеграм-канал “ТаТоТаке”.

Власником телеканалу є Борис Колесніков, який обіймав посаду віце-прем’єра України з березня 2010 по грудень 2012 року.

60-річний Колесников був народним депутатом України від «Партії регіонів» з 2006-го по 2010 рік та з 2012-го по 2014 рік.

Борис Вікторович обіймав посаду віце-президента донецького Шахтаря з 1998 по 2021 рік.
Минулого сезону офіційним транслятором УПЛ була компанія Setanta Sports. Однак п’ять клубів (Динамо, Дніпро-1, Зоря, Металіст, Рух) відмовилися передавати свої медіаправа єдиному мовнику та показували свої домашні матчі на ресурсах холдингу «1+1».

Наступний сезон УПЛ стартує у п’ятницю, 28 липня.