Президент «Вереса» Іван Надєїн розповів, чи можна було не звільняти з посади головного тренера команди Юрія Вірта.

«Було декілька сценаріїв як вчинити, коли звільняти головного тренера, чи залишати його. Ми тоді прийняли рішення, що сезон цей тренер точно має допрацювати. Це рішення ми також зробили максимально публічним та відкинули ідею звільняти тренера під час сезону. Відповідно, зробити це в кінці сезону.

Я вважаю, що ми зробили правильно. Все відбулося красиво, на переможній ноті. Але ми тоді вже прийняли рішення, що нам потрібні зміни, бо чотири роки – великий термін. Будь-яка людина вигорає за цей час. Треба нові ідеї, підходи, треба щось змінювати, що вимагав гра та результат.

Після останньої гри з «Інгульцем» я почав проводити зустрічі з потенційними кандидатами. З Юрієм Миколайовичем ми домовилися. Він пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб залишити команду в УПЛ. Після стикових матчів ми ще раз поговорили та розійшлись, я вважаю, друзями. На хорошій ноті, з виконаними зобов’язаннями з його сторони та нашої.

Серіал «Футболіст», певно, показав героя та антигероя, де головний тренер виявився героєм, я виявився антигероєм. Тільки майбутнє покаже нам, чи було це рішення правильним, чи буде команда виглядати набагато краще з початком вже цього чемпіонату. Я вважаю, що ми вчинили максимально правильно», – сказав Надєїн.