Головний тренер «Вереса» Сергій Лавриненко підсумував спаринг проти тернопільської «Ниви» (0:0), який відбувся 14 липня:

«Не готувалися якось конкретно саме до цієї гри. В нас є чіткий план тренувань. Команда зараз працює під серйозним навантаженням – по два тренування в день. Через це було багато технічного браку. Навіть ті, хто добре працює з м’ячем – помилялися.

Але головне – не ця гра, а матчі чемпіонату. Попереду багато роботи: як в тактичному плані, так і над фізичними кондиціями. Розуміємо, яким важким буде чемпіонат. Тому треба працювати над усіма компонентами гри.

Нам поки не вистачає якісної взаємодії між гравцями. Але в нас багато новачків, є футболісти на перегляді. В усіх різний ступінь готовності. Час ще є – будемо додавати.

Нива грала дуже вмотивовано. Так завжди, коли нижча за рангом команда грає проти вищої. Хлопці хотіли себе показати на фоні команди УПЛ. Я давно знаю Василя Малика – його підопічні завжди грають у швидкісний футбол. Зараз вони також показали добротну гру.

Ми продовжуємо готуватися до сезону. 16 липня в нас ранкове тренування. Одразу потому їдемо до Львова і там готуємося до гри з Карпатами 17 липня. Розберемо матч і виправлятимемо помилки. В нас зараз дуже насичений графік. В понеділок граємо з Карпатами і через день зіграємо з Кривбасом. Обидві команди демонструють потужний футбол. Перевіримо себе на фоні сильних суперників».