Разом з усіма гравцями Гірника-Спорт та усіма футболістами, що перебувають на перегляді, до контрольного матчу із Кременем готується Владислав Громенко, який минулий сезон провів у Гірнику-Спорт та з командою Горішніх Плавнів пов’язує виступи і в майбутньому чемпіонаті. Напередодні гри із сусідами ми поспілкувалися із Владиславом.

– Вітаємо тебе знову в Гірнику-Спорт. Які твої відчуття, і як триває робота на зборах?

– Робота кипить, працюємо. Удосконалюємо свої здібності, рухаємося тільки вперед, готуємося до чемпіонату. Проводимо корисні для нас спаринги з іншими командами, набираємося досвіду і намагаємося на зборах працювати на максимумі, щоб під час сезонних було легше.

– Наступна гра із Кременем, були вже Олександрія та Інгулець. До них – Зірка та Дружба. Чи слідкуєш за Кременем? Там також відбулися зміни, наскільки я знаю, деякі гравці пішли. Яка наразі ця команда?

За «Кременем», якщо чесно, не слідкую, але команда молода, гарна, має багато амбіцій. Тому готуємось дати бій 15-го числа. Головне – це перемога, як і у всіх майбутніх іграх.

-З «Кременем» буде своєрідне дербі, напевно буде складний матч?

– Так, звісно з «Кременем» це завжди дербі, та нас налаштовують на ці ігри – потрібна тільки перемога. Ми готуємося показати результат наших тренувань за весь цей час. Як показує практика, футбол – це звісно командна гра і тільки через вдалі дії можна отримати результат.

– Як тобі попередні два спаринги? Звісно, що грати з «Інгульцем» та «Олександрією» було складно, але це мабуть це гарна можливість на зборах перевірити себе. Як тобі ці спаринги?

– Так, спаринги дуже корисні для команди, щоб побачити рівень таких дужих футболістів та показати на що ми здатні. Завдяки таким командам прогресуємо та ідемо вперед. Надалі усе буде добре, готуємося до чемпіонату та граємо з такими сильними командами, що є дуже корисним для нас.

-У Гірнику-Спорт багато нових облич, є гравці молодше за тебе. Мабуть у тебе є відповідальність через те, що створюється колектив, і ти повинен також впливати на це?

– Так, звісно. Відповідальність повинна бути завжди та усюди. Перш за все повинен бути колектив, а на полі тільки віддача та висока організація гри.

– Тобто ти зрозумів, що від тебе вимагає тренер. Як дається втілювати це у тренуваннях та грі?

– Після кожної гри або тренування тренер розповідає мені як і що робити, вказує на мої помилки і допомагає зробити висновки, щоб не повторювати погрішності, а іти вперед та прогресувати.

– Яка головна вимога Валерія Куценка?

– Головна вимога – вигравати. Ми готуємося до чемпіонату, бо це дуже важливо. Відносимося до цього з відповідальністю.

– Від тренера чув компліменти або тільки зауваження зараз?

– На даний момент тільки зауваження, але сподіваюся, що потім будуть й компліменти.

– Чи не тиснуть психологічно рахунки, які були у контрольних іграх з «Інгульцем» та «Олександрією»? Чи це просто контрольні матчі, тому можна не зосереджуватися на цьому?

– Звісно це тисне, але я розумію, що це збори, підготовка. У цьому нема нічого страшного. Сподіваюся, що колектив буде згуртованим і все у нас буде добре. Головне це все розуміти та використовувати свої навички на футбольному полі.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Гірник-Спорт