“Ювентус” на офіційному сайті оголосив про вихід із проєкту Суперліги.

– Посилаємося на наше попереднє повідомлення, в якому клуб оголосив про початок періоду переговорів із “Реалом” і “Барселоною” – клубами, які досі не заявляли про свій намір вийти з проєкту Суперліги, у зв’язку з пропонованим рішенням “Ювентуса” вийти з цього проєкту.

За підсумками цих обговорень і з урахуванням наявних розбіжностей в інтерпретації відповідних контрактних умов, застосовних до проєкту Суперліги, “Ювентус” підтверджує, що він розпочав процедуру виходу з проєкту, але водночас визнає, що, згідно з застосовними контрактними умовами, його вихід буде завершено й набере чинності тільки за умови попереднього дозволу з боку “Реала”, “Барселони” та решти клубів, що беруть участь у Суперлізі, – мовиться в заяві клубу.

Нагадаємо, “Ювентус” був серед 12 клубів, які заявили про створення Суперліги у квітні 2021 року. Більша частина засновників турніру вийшла з проєкту того ж місяця. Раніше Федеральний апеляційний суд Італійської федерації футболу (FIGC) виніс “Ювентусу” покарання у вигляді позбавлення 10 очок у чемпіонаті країни через фінансові махінації.