У ніч на 13 липня відбувся матч МЛС між клубами «Нешвілл» та «Філадельфія Юніон». Гра завершилася перемогою гостей із рахунком 2:0.

Головним арбітром поєдинку був український реферій Сергій Бойко. У цьому поєдинку він показав 3 червоні картки, а також призначив 3 пенальті, одну з яких скасував.

Після завершення поєдинку тренер господарів Гері Сміт розкритикував роботу Бойка:

«Думаю, всі побачили – це було легко, дуже легко – що цей недосвідчений арбітр не впорався. Справа не в пенальті у наші ворота, там фоли, здається, були очевидні. Але в таких матчах арбітр має бути сильним, адже це ще ігри розуму. І гравці бачать, коли суддя «губить» гру, адже вони не дурні. Вони розуміють, коли можна скористатися ситуацією. А цьому рефері не вистачає досвіду, розуміння. Так не має бути.

Але ж арбітр не був недосвідченим. Сергій Бойко працював в УПЛ із 2008 року, судив матчі єврокубків, а цього року дебютував у МЛС. В останніх дев’яти матчах він показав 49 жовтих карток та вісім червоних.

Це не випадковість, із цим терміново потрібно щось робити», – заявив Сміт.

Наприкінці поєдинку між Шаком Мура з «Нешвілу» та Хуліаном Каррансом із «Філадельфії» трапилася невелика сутичка, за яку Бойко видалив обох гравців.

Ось що сказали наставники команд щодо цієї ситуації:

Джим Кертін: «Замість того, щоб просвистити фол [на Хуліані за мить до зіткнення з Муром] та заспокоїти всіх, суддя продовжує гру. Тепер Хуліан продовжує боротьбу за м’яч, на ньому знову фолять. Шак хапає його, він трохи мстить у відповідь. На мою думку, це навіть не жовта картка. Натомість у нас розвиток конфлікту. Я хотів би, щоб усі ми залишалися спокійнішими в таких моментах. Можливо, дати жовті та жорстко поговорити з гравцями».

Гаррі Сміт: «Це була необов’язкова надмірна реакція рефері. Не впевнений, що там тягнуло на укус. Шак штовхнув хлопця на газон. Трохи зчепилися, поштовхалися. Жовта? Цілковито. Червона? Для обох? Арбітру забракло компетенції».