Бразильський новачок “Карпат” Едуардо Сантос Соарес, який має трирічний досвід виступів у Європі – у нижчих дивізіонах Португалії та Польщі, розповів, що він не є класичним опорником.

“Я люблю динамічний футбол, мені подобається йти вперед. Вважаю себе більше плеймейкером, хоча за потреби не боюся йти у відбір. Я адаптований до європейського футболу. В 19 років виграв Кубок Сан-Паулу, після чого отримав запрошення у португальську лігу. Потім грав у Польщі. Там познайомився з кількома українцями. А ще стежив за бразильцями в українському чемпіонаті: Педріньйю, Тайсоном, Фернандіньйю, Аланом Патріком, Давідом Нересом. Бачив їхні досягнення, тепер хочу також перемагати – разом з “Карпатами”, – сказав Едуардо.

Свою думку щодо 22-річного новачка висловив старший тренер “Карпат” Остап Маркевич: “Бразильці – це креатив та нестандартне мислення на полі. Дуду я знаю по роботі у Польщі. У складі “Радуні” (Стенжиця, Польща) він був одним із найкращих у кожній грі й робив чимало результативних дій. Крім того, Едуардо добре грає у відборі, тому може приносити користь і у створенні, і у руйнуванні”.