15 команд виявили бажання виступати в третьому за рейтингом футбольному дивізіоні України.

Формат турніру у другій лізі передбачає поєдинки за коловою системою. Базовою датою старту є 6 серпня, переможець підвищується в класі, а команди, що фінішують на другому і третьому місцях, зіграють у перехідних матчах із візаві, що посядуть 17-ту та 16-ту позиції в першій лізі.

На думку багатьох експертів, головними претендентами на перемогу будуть «Звягель» і «Нива» (Вінниця), яких у міжсезоння очолили відомі фахівці Юрій Максимов та Юрій Ярошенко відповідно. До речі, згідно жеребу саме ці команди поміряються силами вже у стартовому турі. В останніх спарингах «Звягель» поступився бузівській «Ниві» (0:3), а вінницька «Нива» — «Поділлю» (1:3). Першолігові команди переважали завдяки кращій зіграності, адже вони розпочали підготовку до сезону значно раніше.

Викликає інтерес у першому турі й львівське дербі «Рух-2» — «Карпати-2». ПФЛ буквально в останній момент дозволила цим командам виступати в другій лізі. Резервістів зелено-білих очолює відомий у минулому захисник «Карпат» Володимир Вільчинський, а ось хто стане керманичем «Руху-2», визначиться найближчими днями.

Ще одне дербі буде київським — «Локомотив» прийматиме ФК «ЮКСА». Це — дебютанти змагань під егідою ПФЛ. Якщо «залізничники» вже провели кілька контрольних матчів, то «ЮКСА» зіграє перший спаринг лише 19 липня — з «Поліссям» (Ставки).

Команду, яка є основною складовою Української християнської спортивної академії, очолив Микола Цимбал, що раніше був головним тренером «Миная». Не дивно, що собі в помічники він узяв Івана Остапова та Михайла Руснака, які працювали з ним у закарпатському клубі. Також до тренерського штабу ввійшли Андрій Грицай і бразильський фахівець Чина. Першим же літнім новачком став Антон Євдокимов із «ЛНЗ», виявили бажання захищати кольори ФК «ЮКСА» ще один екс-гравець «ЛНЗ» Олег Синьогуб і Дмитро Махнєв із львівських «Карпат».

Дебютанти першості не приховують, що збираються стати порушниками спокою. Тож «Звягелю» та «Ниві» не варто заспокоюватися.