Тривають судові засідання в справах президента УАФ Андрія Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького. Проте до конкретних рішень ще далеко.

У п’ятницю, 7 липня, повинні були відбутися 4 судові засідання: два по Андрію Павелку та два по Юрію Запісоцькому. Однак, якщо по генеральному секретарю УАФ засідання не відбулися через відсутність функціонера, то з його шефом дещо інша ситуація.

Засідання щодо апеляції на зміну запобіжного заходу у справі про розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів перенесли за клопотанням прокурора. Річ у тім, що суд не встиг опрацювати численні клопотання адвокатів Павелка. Наступний розгляд відбудеться 12 липня.

У другому засіданні з відсторонення президент УАФ брав участь по відеозв’язку з СІЗО. Воно розпочалося о 14:30 і тривало півтори години. Подальший розгляд довелося перенести через те, що слідчий ізолятор працював до 16:00. Засідання перенесли на 10 липня.

Таким чином, справи проти Андрія Павелка та Юрія Запісоцького затягуються. Нагадаємо, що президента УАФ було заарештовано 16 червня 2023 року. Суд помістив очільника асоціації терміном на 60 діб у СІЗО без можливості внесення застави.

У справі Юрія Запісоцького вже 23 дні не можуть провести жодного повноцінного засідання суду. Через відсутність Запісоцького та його адвокатів було зірвано 13 засідань.