Легенда Арсеналу пояснив, чому Тірні програв конкуренцію Зінченку в основі “канонірів”

Відомий у минулому півзахисник лондонського «Арсеналу» Рей Парлор пояснив, чому саме українець Олександр Зінченко був основним виконавцем «канонірів» на позиції лівофлангового захисника, а його прямий конкурент — Кіран Тірні — виявився міцним гравцем запасу.

«Тірні намагався робити все можливе, щоб грати. Незважаючи на травми. Але в умовах того, як Мікель Артета вибудовував тактичний малюнок гри „Арсеналу“, шотландець виявився менш кращим варіантом.

Річ у тім, що Зінченко, незважаючи на номінальне амплуа лівого захисника, постійно зміщувався в півзахист, виступаючи в ці моменти організатором атак своєї команди. У Тірні виконувати подібне не виходить. Він вдає із себе сильного, але класичного флангового гравця, який працює строго вздовж бровки. Тому вибір Артети і припав на Зінченка.

Думаю, Тірні дійсно більше підходить „Ньюкаслу“, ніж нинішньому „Арсеналу“, і в цій команді він напевно отримуватиме більше ігрової практики. Так чи інакше, це топ-футболіст, і будь-який клуб отримає посилення в його особі», — сказав Парлор у коментарі JBI Training.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Почеттіно залишиться у Челсі наступного сезону

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно залишиться у команді.Читати далі

16 хв. ago

Віктор Леоненко: Усик не зміг би витіснити мене з Динамо, а Ваната – легко

Колишній нападник київського «Динамо» Віктор Леоненко оцінив, які шанси були б у Олександра Усика заграти…

19 хв. ago

Конгрес ФІФА обрав країну-господарку жіночого чемпіонату світу-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) на своєму 74-у конгресі у Бангкоку (Таїланд) визначила переможця тендеру…

22 хв. ago

Йожеф Сабо: Навіть якби ця сволота російська зайшла до Києва, я б нікуди не поїхав. Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію.

Колишній головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо розповів, що думає про війну…

26 хв. ago

Гравці Кривбасу отримають додаткові преміальні за бронзові медалі

Керівництво Кривбасу пообіцяло футболістам команди додаткові преміальні за виконання двох глобальних завдань, повідомляє ТаТоТаке.Читати далі

29 хв. ago

Барселона неочікувано змінила рішення: Хаві буде звільнено

Керівництво Барселони прийняло вкрай несподіване рішення. З наступного сезону Хаві все-таки не буде головним тренером команди.Читати далі

31 хв. ago