Відомий у минулому півзахисник лондонського «Арсеналу» Рей Парлор пояснив, чому саме українець Олександр Зінченко був основним виконавцем «канонірів» на позиції лівофлангового захисника, а його прямий конкурент — Кіран Тірні — виявився міцним гравцем запасу.

«Тірні намагався робити все можливе, щоб грати. Незважаючи на травми. Але в умовах того, як Мікель Артета вибудовував тактичний малюнок гри „Арсеналу“, шотландець виявився менш кращим варіантом.

Річ у тім, що Зінченко, незважаючи на номінальне амплуа лівого захисника, постійно зміщувався в півзахист, виступаючи в ці моменти організатором атак своєї команди. У Тірні виконувати подібне не виходить. Він вдає із себе сильного, але класичного флангового гравця, який працює строго вздовж бровки. Тому вибір Артети і припав на Зінченка.

Думаю, Тірні дійсно більше підходить „Ньюкаслу“, ніж нинішньому „Арсеналу“, і в цій команді він напевно отримуватиме більше ігрової практики. Так чи інакше, це топ-футболіст, і будь-який клуб отримає посилення в його особі», — сказав Парлор у коментарі JBI Training.