Нарешті сталося те, про що молили Бога тисячі вболівальників “Динамо”.

Нападник столичного гранда Артем Бесєдін остаточно покинув київський клуб, перейшовши у казахський “Ордабаси” на правах вільного агента. Варто зазначити, що зробив це він на фоні важкої травми, через яку втратив надію закріпитися в основі “Динамо”. Втім, попередні півроку Бесєдін грав в оренді за кіпрську “Омонію”, тож у “Динамо” його вже давненько не було. Українські журналісти стверджували, начебто “Колос” зробив Артему пропозицію, котра йому не сподобалася, а от житомирське “Полісся” (точніше – його наставник Юрій Калитвинцев) не проявили інтересу до цього нападника. Так чи інакше, а пряме пікірування з “Динамо” в чемпіонат Казахстану – доволі чітка характеристика рівня самого форварда.

Гра Артема Бесєдіна в “Динамо” вже давно стала такою собі міською легендою. Мабуть, найбільш популярне прізвисько цього гравця – опорний форвард, адже протягом останніх років він практично не забивав голів, зате, як полюбляли говорити тренери, “виконував великий обсяг чорнової роботи”. Саме Бесєдін став найкращим уособленням улюблених слів колишнього наставника “Динамо” Олександра Хацкевича про “біцца-бароцца”. Цим Артем і займався на футбольному полі, але чомусь забув, що головна функція нападника – це все ж забивати м’ячі, а не багато та корисно переміщуватися полем.

Волею випадку виходило так, що Бесєдін вигравав конкуренцію в нападників, котрі не дуже добре стежили за собою. Наприклад, протягом останніх років він боровся з Владиславом Супрягою, а всі ми знаємо, наскільки великі проблеми в цього нападника з зайвою вагою та психологією. Був ще Фран Соль, котрий став гучним провалом “Динамо”, був Каргбо, котрий зараз з горя поїхав у росію. Тому Бесєдіну для виходу в основі було достатньо старанно тренуватися та не порушувати дисципліну. Це Артем виконував ідеально, тому й стабільно виходив на поле, навіть не згадуючи про голи. І коли хочеться сказати, що “Ордабаси” – це реальний рівень Бесєдіна, то не варто поспішати. Нехай почне забивати хоча б там.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com