Чемпіонат Європи U-21. 1/2 фіналу. 05.07.2023. 22:00
Бухарест. “Стадіон Стяуа”.
Іспанія U-21 – Україна U-21
ТВ – Суспільне: регіональне мовлення

Україна

Мало хто розраховував побачити підопічних Руслана Ротаня у півфіналі. Проте, наші хлопці знову приємно здивували всіх. Матч з Францією розпочався не найкращим чином, але українці проявили характер і перемогли 3:1. З виходом Мудрика тренерський штаб вгадав на 100%. Михайло заробив одинадцятиметровий та віддав шикарну передачу на Судакова. Попри появу Мудрика в старті команда не часто шукала глубину, тому йому самому довелося брати ініціативу на себе. З цим вінгер “Челсі” впорався блискуче. У протистоянні з французами у якості нападника грав Криськів, а Данило Сікан вийшов вже у другому таймі. Криськів був актуальний, коли команда грала між лініями. На жаль, через перебір жовтих Дмитро у півфіналі не зіграє. Проте, повернеться Владислав Ванат, який нарешті відбув свою дискваліфікацію.

У попередніх іграх підопічні Ротаня мали суттєві проблеми в останні 30-ть хвилин, але у чвертьфіналі наші хлопці наприкінці матчу виглядали впевнено. Підопічні Ротаня навіть мали сили контратакувати. Очікуємо, що і у грі з іспанцями українці зможуть розподілити сили.

Іспанія

Іспанці у чвертьфіналі не вразили своєю грою проти Швейцарії. У першій половині зустрічі складно було віддати комусь ініціативу, але вже після перерви одні із фаворитів Євро почали грати з позиції сили. Іспанці мали всі шанси збільшувати перевагу, але свої моменти не реалізували, а у компенсований час пропустили. Проте, у екстартаймах все ж змогли дотиснути суперника – 2:1. Нагадаємо, що на груповому турнірі команди вже зустрічалися – 2:2. Після того протистояння тренер Іспанії Денія сказав, що наша збірна не залишила його підопічним простору. У тому матчі обидві команди грали резервними складами.

Збірна Швейцарія продемонструвала, що з цією Іспанією грати можна. Підопічні Денії чимало помиляються, тому у наших хлопців точно будуть шанси.

Особисті зустрічі

Команди між собою зіграли два матчі – перемога Іспанії та нічия. Тиждень тому у протистоянні на груповому турнірі суперники не виявили переможця – 2:2.