Ненад Лалатовіч з великим натхненням підходить до роботи на чолі Зорі.

– Дуже позитивні емоції. Я повернувся до тієї країни, де грав у футбол. Люблю цю країну. Мені завжди було добре в Україні, мене добре приймали люди, вони дуже доброзичливі. Я дуже щасливий, що знову в Україні з вами.

– Ви вже провели тренування. Що скажете про хлопців, який взагалі потенціал?

– Це дуже молода команда. На цей момент ми маємо 15 польових гравців на тренуванні. Дуже велике бажання у хлопців показати себе новому тренерському штабу. Дуже подобається, що молоді хлопці. Сподіваємось, вони прогресуватимуть.

– Є питання від уболівальників. У який футбол тепер гратиме Зоря? Звикли, що граємо в атакувальний.

– 100% гратимемо в такий же атакувальний футбол. Я так граю вже 11 років як тренер. Про це свідчать результати. 500 ігор, які я провів – 52% цих матчів я виграв, по суті кожен другий. Жоден сербський тренер не має стільки перемог у чемпіонаті. 27-28% нічийних результатів та 20% поразок. Це каже, що гратимемо на перемогу та агресивно атакуватимемо.

– Чи будуть потенційні новачки?

– Так, звичайно. Нам потрібно мінімум десь 7 гравців. Це дуже молода команда, ми потребуємо 3-4 досвідчених футболістів. Ми граємо на трьох фронтах, багато матчів на нас чекає у ці пів року. Дуже сподіваюся і хочу, щоби ми посилилися. Хочу, щоб були хороші результати у чемпіонаті України та в Європі. Моє велике бажання, щоб Зоря вперше вийшла із групи єврокубків.

– Неможливо обійти це питання. Ви добре знаєте, що в Україні війна. Що можете сказати стосовно цього?

– Це дуже страшно, що відбувається в Україні. Думаю, своїм приходом у такий важкий час я показав любов до України. Втім, коли мене запросили, я жодної секунди не сумнівався. Хочу бути з вами і навіть коли поїду, то буду залишатися з вами. Сподіваюсь, скоро ця жахлива війна закінчиться, і український народ, який я дуже люблю, заживе краще.

– Домашні матчі будемо проводити в Києві.

– Я був у Києві, красиве місто. Знаю, що поки будемо грати там. Моє велике бажання, щоб Зоря знову грала в Луганську, а Шахтар в Донецьку. Щоб усі українські команди грали у себе вдома, як у мої часи 2004 року. Сподіваюсь, скоро моє бажання здійсниться, – сказав Лалатовіч у коментарі прес-службі Зорі.