Mинулого сезону футболісти «Mиная» стали порушниками спокою, вперше фінішувавши восьмими в українському елітному дивізіоні.

В бесіді з кореспондентом Sport.ua один з лідерів команди 33-річний універсал Дмитро Немчанінов поділився своїми враженнями від перебігу подій в останньому чемпіонаті УПЛ, оцінив шанси закарпатців в новому сезоні.

– Коли в серпні минулого року я підписував контракт з «Mинаєм», то дав собі слово зробити все, аби команда не була в зоні вильоту. Повірте, боротьба за виживання – дуже неприємна штука. І хоча спочатку вистачало горе-експертів, які твердили,що «Минай» – головний претендент, аби втратити «прописку» в класі найсильніших, поступово ми своєю грою змусили їх внести корективи в прогнози.

– І що стало запорукою такого успішного виступу?

– Передусім, кваліфікована робота тренерського штабу на чолі з Володимиром Шараном, якому вдалося згуртувати колектив однодумців. Слід віддати належне Богдановичу й за те, що він знав сильні сторони підопічних і дбав, щоб вони були максимально корисними для команди. «Минай», справді, брав своє командою.

– Якщо в «Минаї» все було так добре, то чому в міжсезоння його лави знову залишила велика група гравців?

– Слід уточнити, що у всіх закінчилися контракти. Олег Горін прийняв запрошення перейти до більш іменитого «Дніпра-1», декому бракувало ігрової практики й вирішили працевлаштуватися в інших командах, а гра декого не влаштовувала вже Шарана. Знаєте, в такій ротації я не бачу нічого поганого, звичайно, за умови, що головний тренер знає чого хоче і знаходить гідну заміну.

Пригадується, в одній з моїх попередніх команд, «Олімпіку», також часто мінялися тренери, футболісти, але клубне керівництво завжди знаходило вихід з цієї непростої ситуації. Переконаний, що й Шаран вже все врахував і з кадровим питанням проблем не буде. Зараз із великої групи потенційних новачків на перегляді залишилося п’ятеро, думаю, що саме з ними невдовзі підпишуть контракти і вони допоможуть «Минаю».

– А Єгор Твердохліб ще тренується з «Минаєм»?

– Так. Слід сказати, що «Минай» в своїй селекційній роботі може розраховувати переважно на вільних агентів та молодих гравців не з найсильніших першолігових клубів. Проте це не лякає Шарана, який швидко знаходить з ними спільну мову і вони під його орудою додають. Ось і Твердохліб прийшов з «Гірника-Спорт», команда в нього повірила, він з кожним матчем діяв усе якісніше й опинився в полі зору скаутів більш іменитих клубів. Якщо запропонована ними сума відступних влаштує «Mинай», то Єгор покине команду. Таке футбольне життя.

– Якщо минулого сезону передрікали роль невдах не тільки «Mинаю», а й ще 3-4 учасникам, то, складається враження, що в новому чемпіонаті таких явних аутсайдерів не буде.

– Згоден. Десь добре, що вилетів «Львів» (посміхається). Дуже незручний для «Миная» суперник. Минулого сезону в поєдинках з ним повинні були набирати чотири очки, а в підсумку, обидва матчі програли. Схожа історія й з «Інгульцем». Як бачите, могли замахнутися на ще вище місце, ніж восьме.

Дійсно, УПЛ поповнили небезпечні новачки. «Полісся» просто вражає своєю агресивністю на трансферному ринку, намагається не відставати й «ЛНЗ». Отож, можна очікувати гострої конкуренції на всіх «поверхах» турнірної таблиці. Звичайно, від цього тільки виграє український футбол.

У мене з «Минаєм» контракт ще на рік і сподіваюся, що спільними зусиллями подбаємо, аби виступити не гірше, ніж минулого сезону.