Чемпіонат Європи U-21. 1/4 фіналу. 02.07.2023. 22:00
Клуж. “Клуж Арена”.
Франція U-21 – Україна U-21
ТВ – Суспільне: регіональне мовлення

Україна

Підопічні Руслана Ротаня на груповому етапі жодного матчу не програли. У останньому турі українці зіграли внічию з іспанцями, хоча мали навіть перемагати (2:2). Тренерський штаб зробив дев’ять замін у стартовому складі, але на структуру гри це не вплинуло. Українці у першій половині зустрічі грали з позиції сили, більше контролювали м’яч. Проте, відсутність Талаверова і Батагова все ж позначилася на надійності у захисті. Дивитися за цією молодіжною збірною приємно, адже хлопці грають у футбол, а не відбиваються. Очікуємо, що і у протистоянні з Францією українці зможуть порадувати вболівальників якісною грою. Проблемною позицією є напад, адже все навантаження припаде на Данила Сікана. Проте, у випадку необхідності все ж вийти може В’юнник, який непогано зарекомендував себе у матчі з іспанцями.

У п’ятницю зранку пройшло тренування, під час якого в загальній групі працювали всі без винятку футболісти, у тому числі й Мудрик. Можливо, Михайло матиме змогу все ж дебютувати на цьому чемпіонаті.

Франція

Французи на груповому етапі очок не втрачали. У стартовому матчі квартету підопічні Сільвена Ріполя обіграли Італію (2:1), а у наступних іграх не залишили шансів Норвегії (1:0) та Швейцарії (4:1). У збірної Франції потужний колектив, з індивідуально сильними гравцями. Проте, з ними можна грати на рівних. Протистояння з Італією засвідчило, що у французів є проблеми, особливо це стосується захисту. До того ж, у суперника збірної України є кадрові втрати. Основний хавбек команди Еммануель Коне травмувався у матчі з Швейцарією. Коне зазнав ушкодження коліна й був замінений на півзахисника Енцо Ле Фе. Імовірно, півзахисник менхенгладбаської “Боруссії” вибув на тривалий час і не зіграє у чвертьфінальному матчі з Україною.

Нашим захисникам варто особливу увагу звернути на гравців групи атаки суперника, які вміють використовувати вільні зони, а також постійно націлені на ворота. Також французи агресивні у відборі і намагаються швидко доставити м’яч до заключної третини поля. На фоні інших виділяється 20-річний нападник “Ліона” Бредлі Баркола, який у дебютному для себе сезоні забив сім голів і віддав десять асистів.

Особисті зустрічі

Між собою команди зіграли чотири матчі: дві перемоги Франції, одна нічия і одна перемога українців. Рік тому у відборі на Євро збірні зіграли в результативну нічию – 3:3, а в себе дома французи розгромили підопічних Ротаня – 5:0.