Журналіст Андрій Сеньків розповів нові подробиці трансферу Геннадія Пасіча з Вереса в ЛНЗ.

“Черкаський ЛНЗ підписав Геннадія Пасіча. Наче нічого непримітного, правда? Але є один нюанс. 27-го червня “ТаТоТаке” повідомило, що ЛНЗ заплатить Вересу за Пасіча 100 тисяч євро. Того ж дня Верес повідомив, що розриває угоду з гравцем. При тому, що контракт діяв до кінця 2024-го.

Тобто, вийшло наступне. ЛНЗ пропонує за Пасіча (згідно з неофіційною інформацією) хорошу суму, але Верес відмовляється від неї й розриває контракт – щоб Пасіч покинув рівненський клуб безплатно. Дичина, правда? Ні, це український футбол.

За моєю інформацією, за Пасіча таки були заплачені гроші – просто вони надійшли Вересу неофіційно. Нормальна схема, щоб піти від податків і решти фігні. І так, це було зроблено одним з, начебто, найбільш здорових клубів УПЛ.

Слова Пасіча це підтверджують. Сторони не узгодили офіційну версію події: “Я був заскочений зненацька. Тренер Вереса зателефонував й сказав, що я переходжу в ЛНЗ. Керівництво ЛНЗ звернулося до Вереса з пропозицією купити мене і коли угоду уклали, тоді й мені зателефонував тренер”.

Словом, вийшло дуже комічно. Дякую, я поржав”, – написав Сеньків у своєму Twitter.