Президент «Барселони» Жоан Лапорта заявив у коментарі Sport.es, що керівництво Ла Ліги тиснуло на клуб з метою підписання ним угоди з фондом CVC, який володіє телеправами.

«Я пов’язую появу «справи Негрейри» з тим, що ми, на щастя для себе, не підписали контракт із CVC. Ця угода заклала б клуб на 50 років. Це фонд, який зберігає у себе 10,95% телевізійних прав клубів. Це кредит, ми не бачили, щоб ця операція принесла користь «Барселоні». Ми потребували грошей, тому продали 25% наших телевізійних прав і тим самим врятували клуб. Але ж ми не виправили ситуацію повністю.

Однією з умов угоди було те, що президент Ла Ліги Хав’єр Тебас залишиться на своїй посаді спочатку на 15, а потім на вісім років. Його зарплата буде вдвічі вищою, ніж у президентів банків. У Ла Лізі нам сказали, що якщо ми підемо на угоду із CVC, то нам спростять фейр-плей на 15%. Тебас сказав нам, що якщо ми не погодимося, то не зможемо підписувати гравців, ліга ускладнюватиме нам завдання. Справа зараз у суді», – сказав Лапорта.