Хавбек “Вереса” Геннадій Пасіч розповів, чому він вирішив залишити рівненський клуб та працевлаштується у “ЛНЗ”.

– Якщо відверто, то я був зненацька застигнутий. У мене була ще довготривала угода з “Вересом”, до того ж пішов у відпустку в хорошому настрої, адже вдалося, хоч і з муками, утриматися в УПЛ. Проте кілька днів тому мені зателефонував новий головний тренер Сергій Лавриненко та повідомив, що, швидше за все, я продовжу кар’єру в іншій команді – “ЛНЗ”.

– Отже, цей перехід виник спонтанно?

– Я не знаю всіх деталей. Очевидно, керівництво ФК “ЛНЗ” звернулося до своїх рівненських колег з пропозицією купити мене і коли домовленості було досягнуто, тоді й мені зателефонував Лавриненко, а вже потім я контактував із керівником черкащан Олександром Ковпаком, який уточнив, коли мені треба приєднатися до команди.

– І коли Ви збираєтесь це зробити?

– Завтра, тоді й підпишу контракт: мені запропонували узаконити стосунки на два роки із пролонгацією ще на сезон.

– А як щодо фінансових умов?

– У порівнянні з “Вересом” вони кращі.

– Але ж за бажання Ви могли відмовитися від цього переходу, все ж таки, були на увазі у “Вересі”, користувалися повагою у вболівальників?

– Чужого місця, справді, я у Рівному не займав, завжди викладався по максимуму. Щодо переходу, то на моє рішення дати згоду, вплинули дві обставини: з’явилася можливість більше заробляти і те, що із Черкас значно ближче до Кам’янського, де мешкають мої батьки. Зможу з ними частіше зустрічатись.

– За “ЛНЗ” минулого сезону виступало кілька твоїх колишніх одноклубників по “Вересу”, чи з ними консультувалися на рахунок свого переходу?

– Ні, до речі, як мені відомо, з моїх колишніх одноклубників у “ЛНЗ” залишився лише Шестаков, а з Солдатом та Полюляхом уже розпрощалися. Тож із Шестаковим поговоримо про життя-буття вже під час зустрічі.

– У “Вересі” Ви починали на позиції лівого півзахисника, але минулого сезону керівник Юрій Вірт часто використовував Вас на правому та лівому флангах захисту. Виходить, Ви – універсальний солдат?

– Це було рішення тренера, він мені довіряв, а я був готовий на все, щоб допомогти “Вересу”. Хоча для мене, як то кажуть, рідна позиція – лівий фланг півзахисту. Сподіваюся, що Олександр Ковпак саме там і використовуватиме мене. За моєю інформацією, у “ЛНЗ” – амбітні плани і намагатимусь бути корисним черкащанам. Бо минулого сезону у Рівному переконався, що боротьба за виживання – неприємна штука.