Протягом кількох останніх днів уся футбольна Україна говорить про те, що “Зорю” очолить сербський спеціаліст Ненад Лалатовіч.

Цьому тренеру 47 років, а для українців він найбільше відомий своїми виступами за донецький “Шахтар”. А якщо говорити ще відвертіше, то своїм перебуванням у “помаранчево-чорному” клубі, бо в чемпіонаті України він провів лише 14 матчів за основну команду “гірників” і ще 7 – за команду “Шахтар-2”, котра тоді грала в Першій лізі. Власне, саме з цим періодом і пов’язаний найбільш скандальний інцидент з Лалатовічем. 29 жовтня 2005 року у матчі Першої ліги проти “Зорі” (яка іронія долі) Ненад не погодився з рішенням арбітра Сергія Даньковського і вдарив його в обличчя, за що був вилучений з поля. Після цього Лалатовіч вдарив рефері ще й ногою. Мабуть, не варто казати, що більше за “Шахтар” серб не грав.

За час кар’єри футболіста потенційний наставник “Зорі” грав за тоді ще югославські “Црвену Звезду”, ОФК, “Раднічкі” та “Міліціонар”. Лалатовіч – двічі чемпіон Югославії, двічі володар Кубка Югославії, а в складі “Шахтаря” – чемпіон України, а також володар Кубка і Суперкубка України. Після “Шахтаря” він намагався закріпитися в німецькому “Вольфсбургу”, але зробити йому це не вдалося. Також Ненад пограв у Сербії за “Земун” і знову ОФК, після чого завершив кар’єру. Є в його активі й 1 матч за національну збірну Югославії проти Греції ще в 2000 році (1:1).

Після завершення кар’єри гравця Лалатовіч подався у тренери. Був наставником майже виключно сербських клубів. Серед них – не дуже відомі українським уболівальникам “Срем”, “Пролетер”, “Вождовац” і “Напредак”, після чого Ненад очолив “Црвену Звезду”. Втім, відсутність трофеїв на чолі цього клубу призвела до звільнення Ненада з роботи. Далі були “Борац”, “Войводіна”, збірна Сербії U-20, “Чукарічкі”, молодіжна збірна Сербії і знову “Войводіна”. Саме там Лалатовіч здобув свій поки єдиний трофей у якості тренера – Кубок Сербії сезону 2019/20. Потім був екзотичний аравійський “Аль-Батін”, “Раднічкі”, “Борац”, знову “Раднічкі” і врешті “Младост” – поки останнє місце роботи серба. Там Лалатовіч тренував усього 10 матчів до кінця сезону, аж поки ним не зацікавилася “Зоря”.