Чемпіонат Європи U-21. Третій тур. 27.06.2023. 21:45
Бухарест. “Супербет Арена”.
Іспанія U-21 – Україна U-21
ТВ: Суспільне: регіональне мовлення

Україна

Підопічні Руслана Ротаня приємно вражають на молодіжному Євро. Дві перемоги і достроковий вихід до чвертьфіналу мало хто очікував. Проте, хлопці змогли проявити всі свої найкращі якості. Перші хвилини попереднього матчу з Румунією наші футболісти провалили, але потім повністю домінували. На жаль, з реалізацією були суттєві проблеми, але головне, що моменти створювалися регулярно. Варто відзначити Бондаренка та Судакова, які не за роками грали солідно. До того ж, активним був Олексій Сич, який своїми підключеннями до атаки створював суттєві проблеми захисникам суперників. Приємно бачити, як наша збірна грає з позиції сили, але проти іспанців це навряд чи вийде. Проти цього опонента треба терпіти та чекати на свій шанс. Щодо негативу, то безумовно згадуємо вилучення Ваната, який не стримався і підвів себе та команду. Тепер у нашого тренерського штабу будуть суттєві проблеми з нападом. Залишився лише Данило Сікан.

Іспанія

Іспанці підтверджують свій статус одного із головних фаворитів турніру. Дві перемоги забезпечили команді вихід з групи. Поки що іспанці забили на один м’яч більше українців, тому і випереджають нашу збірну. Вже на 21-й секунді гри з Хорватією Абель Руїс пробив під ближню стійку. Проте, легкої прогулянки в іспанців не було. Підопічні Денії контролювали м’яч, але у заключній третині поля їм не вистачало агресії. Було помітно, що іспанці грають не на повну потужність, адже ключові поєдинки попереду.

Іспанія змагається у фінальній частині молодіжного чемпіонату Європи 16-й раз у своїй історії. До цього команда п’ять разів завершувала змагання перемогою, востаннє це сталося у 2019 році.

Особисті зустрічі

Команди між собою зустрічалися всього одного разу. У 2011 році на молодіжному Євро іспанці святкували розгромну перемогу – 3:0.

Турнірна таблиця

Після другого туру молодіжного Євро-2023 збірна України та Іспанія з 6 очками очолюють групу B. Хорватія та Румунія ділять 3-4 позицію, у них 0 очок. Поки що іспанці нас випереджають лише за різницею забитих та пропущених ( +4 у іспанців, +3 у нашої збірної).

  • Іспанія — 6 очок (2 матчі), 4:0 (різниця голів)
  • Україна — 6 (2), 3:0
  • Хорватія — 0 (2), 0:3
  • Румунія — 0 (2), 0:4