Журналіст Ігор Циганик розповів про скорочення зарплати гравців Динамо.

“У президента клубу були достатньо серйозні розмови з лідерами команди, з ветеранами. Четверте місце – це повністю не те, що може задовольнити керівництво Динамо. І він висловив це в особистих зустрічах.

Зараз багато говориться, що порізали зарплати ветеранам. Це не зовсім коректна історія, що порізали зарплати. Це не зовсім так. Суть розмови з ветеранами була така: “Так, ми трішки зменшуємо вам зарплатню на наступний сезон, але з умовою того, що якщо ви виходите наступного сезону в Лігу чемпіонів (груповий етап), то вся оця різниця між вашою попередньою зарплатнею та тою, яку ви будете отримувати протягом сезону, буде компенсована”.

Тобто якщо Динамо за підсумками наступного сезону проб’ється до групового етапу ЛЧ, то всі футболісти отримають ту зарплатню, яку вони повинні отримувати за контрактом. Це було запропоновано абсолютно всім. Можливо, за винятком тих, хто перепідписував новий контракт. Я маю на увазі Караваєва. Можливо, там було зменшення зарплатні за новим контрактом.

Зарано говорити, що йде скорочення зарплатні та що футболісти відмовилися чи не відмовилися. З приводу Буяльського. Наскільки я розумію, влітку та взимку у нього були пропозиції. Він сказав, що якщо його агенти принесуть пропозицію для Динамо, то він би, можливо, навіть хотів би переїхати до іншого клубу. Якщо ця пропозиція задовольнить Динамо.

Цілком можливо, що Буяльський продовжить кар’єру в Динамо, а, можливо, його продадуть. Але сказати, що хтось категорично відмовлявся – такої ситуації не було. Всі абсолютно адекватно та нормально сприйняли пропозицію, яку озвучило керівництво клубу. Хтось готовий прийняти такі умови (Граємо за ці гроші, а якщо виходимо, то нам все компенсують. Якщо не виходимо, то не компенсують), хтось, можливо, розглядає інший варіант продовження кар’єри”, – розповів Циганик у програмі Циганик Live.