Український журналіст Віктор Вацко пояснив вчинок Владислава Ваната, через який він отримав вилучення в матчі молодіжного Євро-2023 проти Румунії.

Наприкінці матчу групового етапу Євро-2023 проти Румунії (1:0) Ванат отримав пряму червону картку після того, як вдарив суперника. Форвард пропустить матч проти Іспанії і, можливо, пропустить і наступні ігри.

Після матчу Ванат отримав шквал критики за свою поведінку на полі. Вацко, навпаки, став на захист молодого футболіста і пояснив, чому.

«Коли я дивися матч проти Румунії і побачив ось це вилучення, я вважав за потрібне виступити із моралізаторським спічем.

Але потім прилітає інсайд із табору молодіжної збірної України. Інсайд про причину вчинку Ваната, за який той власне і отримав червону картку, і все, друзі. Моралізаторського спічу не буде, тому що те, що зробив румунський футболіст… Він провокував, і те, як він спровокував, те, що він зробив, не сказав, а саме зробив (не було гідним — прим.).

Я впевнений, що переважна більшість українських футболістів йому б за це «втащили», як Ванат «, — розповів журналіст у програмі «Вацко on air».