Віцепрезидент “Кривбасу” Артем Гагарін висловився щодо створення єдиного телепулу Української Прем’єр-ліги:

“ – 10 клубів – нехай це буде 10. Шість – нехай буде шість. Показати, почати, і потім, рано чи пізно, ці клуби прийдуть. Можливо, колись у них контракти з 1+1 закінчаться, і вони прийдуть.

– Головний аргумент “Дніпра-1” – це безкоштовний футбол для народу. Це популізм чи реальність?

– Ну от, ви самі запитали – самі відповіли.

– О’кей, якщо це популізм, то чому? Не буває безкоштовного футболу, навіть для бабусі в селі?

– Не буває, тому що хтось за нього платить. Якщо не платять люди, які його дивляться, споживають і для яких цей продукт (створюється – прим.), то платить клуб.

А це утопія, бо це тільки витрати, немає прибутку. ТV-права, все інше – у європейських, світових клубах – це якраз дохідна частина.

– Тобто якщо бабуся в селі дивиться матч “Кривбас” – “Рух”…

– Яка конкретно бабуся? Давайте так розмовляти. Представники деяких клубів кажуть: “Та нас дивляться мільйони!”. Лунає така фраза. Та не дивляться вас мільйони. У нас взагалі аудиторія футболу в країні вже не мільйони.

– Є статистика?

– Нас дивляться 100 тисяч. Ну, трошки більше. До речі, цікава статистика. Ми спілкувалися на нараді (клубів УПЛ – прим.), була закрита група з обговорення телепулу.

“Шахтар” каже: “Прийшла статистика по матчах. І ось, можливо, завдяки тому, що навколо матчу було багато розмов…Знаєте, який матч зібрав більше всього глядачів? “Кривбас” – “Шахтар”.

Я запитав у представників “Шахтаря”, чому вони тоді були такі незадоволені, чому підіймали стільки галасу, когось посилали кудись. Ну, навіщо це?”, – сказав Гагарін.