Директор «Скорука» Олександр Степанов в коментарі Tribuna.com розказав про втрати власника команди Максима Скорука внаслідок підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, через які клуб пропустить сезон Першої ліги 2023/24.

«У нього велике сільське господарство – одна частина в Томаківському районі, інша в Нікопольському, де майже вся територія земель знаходиться ближче до Каховського водосховища.

Значна частина цих земель, приблизно 1000 гектарів, була під поливом. Сади, які він посадив років 5 тому: черешня, персики, яблука. Це була дуже велика робота і великі кошти.

Також городина – майже 200 гектар. І ще багато інших сільськогосподарських культур, які теж під поливом. Коли підірвали ГЕС, то вся вода пішла – і поля та сади залишилися без поливу. Все це може дуже погано закінчитися – може бути засуха. Якщо їх не поливати, то нічого і не виросте.

Він кожного дня втрачає великі кошти. Кожного дня шукають альтернативні шляхи, щоб роздобути воду. Поки що нічого не виходить. Буквально ще 2-3 тижні – і це все може пропасти. Це дуже великі збитки – десятки, а то і сотні мільйонів гривень.

Тому футбол зараз відходить на друге місце. У першу чергу потрібно витягнути господарство, а потім ми знову займемося футболом. Якщо почнемо зараз розпилятися, то потім не буде ні клубу, ні господарства», – сказав Степанов.