Головний тренер “Інгульця” Владислав Лупашко розповів про плани клубу у підготовці до сезону-2023/24, який команда розпочне у Першій лізі.

– Чого очікуєте від сезону у Першій лізі?

– Усе залежатиме від кадрового потенціалу команди. Часу для якісної роботи на трансферному ринку залишилося обмаль. Впевнений, що з підготовкою жодних проблем не буде. У нас буде амбітний тренерський штаб, який готовий працювати і прогресувати. І згодом ми назвемо всіх помічників. Точно одне: в “Інгульці” будуть лише ті, хто прагне розвиватися. Але всі мають розуміти, що просто точно не буде.

– Ви вже визначили гравців, які точно не залишаться в команді?

– Поки не знаю чи зможемо зберегти навіть половину команди, яка грала в УПЛ. Зараз тривають перемовини. Своє бачення озвучив президенту. Якщо футболіст не хоче залишатися, то немає сенсу його тримати. Розглядаємо пропозиції від інших клубів щодо наших гравців. Футболісти отримали декілька днів на роздуми, а потім ухвалюватимемо рішення.

Зараз займаємося побутовими моментами, формуванням тренерського штабу, адміністративного складу команди. Наш багаторічний відеооператор пан Анатолій зараз пішов захищати країну. Не працюватиме наш фотограф. Через декілька днів їду в Київ на навчання, тому треба встигати все. Поетапно розв’язуємо всі проблеми. Головне, що є бажання працювати. План підготовки маю обговорити з помічниками.

Щодо фінансування, то президент має бажання залишити той бюджет, який був у нас в УПЛ. Футболісти мають у кожному матчі викладатися на всі 100%. Такі вимоги нашого президента, – розповів Лупашко.

Нагадаємо, “Інгулець” програв перехідні матчі проти ЛНЗ (1:1, 1:2) і вилетів у Першу лігу.