Екстренер «гірників» Давіде Поссанціні, який працював з Шахтарем за часів Роберто Де Дзербі, став керманичем Мантови, що минулого сезону вилетіла до італійської Серії D.

Давіде Поссанціні у бутність гравцем виступав за низку італійських команд, а згодом перейшов на тренерську роботу. Як тренер спеціаліст працював, зокрема, у Сассуоло та донецькому Шахтарі разом з Роберто Де Дзербі.

Після того, як влітку 2022 року італійський тренерський штаб залишив українську команду, шляхи Де Дзербі та Поссанціні розійшлися. Тієї ж пори Давіде став керманичем молодіжки Брешії, а в лютому 2023 року на два матчі очолив основну команду, після чого залишив колектив.

З зими цього року Поссанціні був без роботи, але цього літа почав співпрацю на посаді головного тренера з клубом італійської Серії D Мантовою.

«Я радий бути тут та почати цю нову сторінку історії. Дякую президенту та технічному директору за те, що вони помітили мене. Сподіваюся, ми всі разом отримаємо велике задоволення», – зазначив Поссанціні в коментарі пресслужбі Мантови.

Мантова цього сезону вилетіла до Серії D за підсумками стикових матчів, поступившись з загальним рахунком 1:2 Альбінолеффе.

Як гравець Поссанціні виступав за Торіно, Реджину, Катанію, Палермо, Брешію, а також швейцарський Лугано.