Колишній головний тренер “Динамо” Олександр Хацкевич розібрав вольову перемогу збірної України у відборі на Євро-2024 з Північною Македонією (3:2).

– Сьогодні Україну знають у всьому світі завдяки характеру, не лише на футбольному, а й на полі бою проти агресора. А це дорогого варте.

– Але все ж таки. У першому таймі збірну Україну було не впізнати: практично без ударів у воротах, 0 моментів, навіть контроль м’яча був програний. Що трапилося із нашою командою? Чи була недооцінка суперника чи причина криється в іншому?

– Я не вважаю, що в другому таймі щось дуже змінилося. Просто Україна забила три м’ячі, і це чудово. Результат – топ, а про гру розповість головний тренер – що вийшло, а що ні. У першому таймі Україна грала досить обережно, віддавши ініціативу супернику.

– І все ж, у чому різниця, порівняно з товариським матчем з Німеччиною?

– Напевно, хотіли грати як зі збірною Німеччини – на швидкому переході із оборони в атаку. Але якщо Німеччина грала досить високо, то македонці грали середнім блоком, і для того ж Тимчика та Мудрика не було простору для забігів.

У першій половині зустрічі збірна України не мала контролю м’яча та не знала, як будувати свою атаку.

– Після першого тайму Ребров замінив Тимчика та Довбика. Що скажете про їхні дії у першому таймі?

– Після 0:2 потрібні були зміни. Вихід Ваната замість Довбика – це більше агресії на захисників, щоб активно накривати їх на чужій половині поля. А заміна Тимчика на Коноплю спрацювала на всі 100%. Юхим забив другий м’яч та вселив упевненість у гру команди. Можна сказати, обидві перші заміни спрацювали, – сказав Хацкевич.