Директор “Кременя” Андрій Філь відповів на найбільш актуальні запитання кореспондента FootBoom.

– Якщо не проти, давайте з оцінки сезону, що минув. За п’ятибальною шкалою на що награв “Кремінь”? – цікавлюсь у функціонера.

– На тверду четвірку. Навіть на четвірку з плюсом. Завдання перевиконали. Планували сформувати команду з прицілом на майбутнє, конкретні турнірні цілі не переслідували. Але хлопці молодці, зробили велике діло – потрапили до “чемпіонської” групи. Шкода лише, що навесні недобрали кілька очок – були б не восьмими.

– Команда у відпустці, однак у керівництва, наскільки я розумію, вільного часу майже немає…

– Футболісти відпочивають – усі інші працюють. Повірте, роботи вистачає: збори, перемовини, трансфери…

– З планами на міжсезоння визначились повністю?

– Є розуміння, де і як готуватимемось. Уся літня підготовка пройде в Кременчуці. Єдиною умовою головного тренера було, щоб гравці працювали на трав’яному покритті – керівництво повністю задовольнило прохання Романа Локтіонова. Стадіони “Нафтохімік” і “Політехнік”, а також тренежерна зала стануть супутниками нашої команди під час зборів. Ви ж розумієте, як тяжко було б працювати на синтетиці.

– Пишуть, що Кирило Матвєєв новий сезон розпочне у “Карпатах”…

– Перемовини на фінішній прямій. Гадаю, через день-другий зможемо зробити офіційну заяву щодо Матвєєва.

– Трьох гравців “Кремінь” узимку віддав в оренду: Данила Єрмолова – в “Металіст”, Данила Сидоренка – в “Гірник-Спорт”, Радіона Лісняка – у “Васт”. Яка їхня доля?

– Єрмолов повернувся в Кременчук. Є пропозиція щодо його трансферу від клубу Прем’єр-ліги. Питання в стадії вирішення. Сидоренка та Лісняка хочемо віддати в оренду в інші команди, шукаємо пристойні варіанти, де хлопці зможуть грати й, відповідно, прогресувати.

– Кажуть про інтерес з боку клубів Прем’єр-ліги до Давронбека Азізова, Дениса Галати, Данила Фальковського. Підтверджуєте?

– І не лише до цих хлопців. А ще до Оксененка, Аркуші, Вівдича. Ми згодні розлучитися з цими, безсумнівно, обдарованими виконавцями, однак за однієї умови: пропозиції повинні влаштувати і клуб, і самих хлопців.

– Є зміни й на тренерському містку. Зі штабу Романа Локтіонова пішов Валерій Куценко. Наскільки несподіваним було це його рішення?

– Куценко йде в “Гірник-Спорт”, до наших земляків і друзів. Вирішив повернутися до самостійної роботи. Валера, мабуть, дуже скучив за електричним стільцем. Та це, звичайно, жарт. Ми вдячні йому за його професіональну роботу. Залишаємося друзями.

– Схоже на те, що заміну Куценку ви вже знайшли…

– Так і є. Помічником Романа Локтіонова стане Дмитро Назаренко, з яким вони знайомі ще з часів виступів у алчевскій “Сталі”. Екстренер “Васта” – тепер у нашій футбольній родині.