У першому півфіналі Ліги Націй збірна Нідерландів у Роттердамі несподівано поступилася команді Хорватії, пропустивши 2 м’ячі в овертаймі.

Ліга націй УЄФА. Півфінал.

Нідерланди – Хорватія – 2:4

 Мален, 34, Ланг, 90+6 – Крамарич, 55 (пен.), Пашалич, 73, Петкович, 98, Модрич, 116 (пен.)

 Ф. де Йонг, 38, Копмейнерс, 93, Маласія, 115 – Брозович, 17, Пашалич, 24, Брозович, 63, Лівакович, 90+2

Нідерланди: Бейлов – Аке (Маласія, 106), ван Дейк, Гертрейда, Думфріс (Ланг, 86) – Ф. де Йонг, Копмейнерс, Віффер (Вейналдум, 75) – Сімонс (Вегхорст, 64), Гакпо (де Рон, 106), Мален (Бергвейн, 75).

Хорватія: Лівакович – Перішич, Віда, Шутало (Петкович, 91), Юранович (Станишич, 78) – Ковачич (Маєр, 86), Брозович, Модрич (Барішич, 119) – Іванушец (Влашич, 78), Крамарич (Ерлич, 90), Пашалич.

Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія).

Стадіон: «Де Кейп» (Роттердам, Нідерланди).

Перший тайм пройшов у розміреному темпі з невеликою перевагою команди Рональда Кумана, що втілилася в гол Малена після вивіреної передачі від Віффера з «Фейєноорда».

На початку другого тайму Коді Гакпо у штрафному майданчику невдало прийняв м’яч, цим скористався Модріч, на якому Гакпо змушений був фолити. Пенальті впевнено реалізував Крамаріч. Здається, Нідерланди у ці хвилини втратили концентрацію. Перший тривожний дзвінок був колись після шикарного пасу від Модріча з забійної позиції пробивав Перишич, але примудрився не потрапити у ворота. На 72-й хвилині Іванушець виконав простріл у штрафний майданчик і Пашаліч, випередивши Аке, виводить Хорватію вперед. Команда Рональда Кумана спромоглася зібратися лише в компенсований час, зрівнявши рахунок практично на останніх секундах. Після затяжної атаки Нідерландів м’яч потрапляє до Ланга і гравець «Брюгге» ударом під перекладину переводить гру в овертайм.

Окрилені успіхом, Нідерланди помчали вперед, але знову пропустили в одній з нечисленних атак хорватів. Петкович, отримавши пас від Модріча (так, знову) далеким ударом застав зненацька Бейлова. Нідерланди знову могли відігратися, але цього разу Ланг примудрився не потрапити в порожній кут воріт. До слова, хорвати відповіли тим самим, коли у порожні ворота вже не влучив Пашаліч. Точку ж у матчі поставив привіз пенальті від Маласії, який цього разу реалізував Модріч.