Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу в інтерв’ю tuttomercatoweb.com поділився думкою про Пепа Гвардіола, оцінив рівень італійського футболу і розповів про своє майбутнє.

– Гвардіолі не вистачає роботи в Серії Б, щоб відповідати вашому послужному списку.

– Він одразу почав тренувати та грати у шести змаганнях на рік, а у мене ж не було такої можливості два роки. Запевняю вас, бути тренером у Східній Європі непросто. У будь-якому випадку Пеп гарний. Він проникає у голови гравців.

– Саме «Інтер» допоміг «МанСіті» досягти цього успіху.

– Я стежив за «Інтером» і не думав, що все так обернеться. Якби Лукаку з його фізичною силою вступив у гру раніше, то результат, ймовірно, був би іншим.

– Сімоне Індзагі?

– Він усе робив правильно. За грою «Інтер» заслуговував на вихід у фінал. Для італійського футболу було важливо вийти у фінал у всіх трьох турнірах.

– Але у всіх фіналах італійські команди програли.

– Все одно це крок уперед, враховуючи минуле. Італія має бути щасливою. Вони показали, що можуть грати та вигравати у майбутньому.

– У цей час Манчіні намагається натуралізувати аргентинців для збірної Італії.

– Скрізь так. Тяжко створити національну команду. Великі клуби збирають найкращих гравців з усього світу. Коли я був у «Галатасараї», там не було жодного турецького футболіста.

– А що «Динамо»?

– Люди забувають, за яких умов ми граємо. Матчі перериваються, уболівальників немає. Але футбол має продовжуватися. Це частина життя.

– Ви справді відмовилися очолити «Аль-Наср»?

– Я не відмовлявся. Це не правда. Я не отримав офіційної пропозиції. Але якби й отримав, все одно відмовився б. П’ять років тому вони вже намагалися запросити мене. У їхньому чемпіонаті важливий імідж, і зараз у цьому плані він стає сильнішим.

– Ви могли б тренувати Роналду.

– А ви впевнені, що він лишиться? Йому потрібні трофеї. Якщо команда не може перемагати, він не терпітиме.

– Яким ви бачите своє майбутнє?

– Побачимо найближчими днями. У мене все ще є контракт із «Динамо». Все не так просто. Запевняю вас, щоб наражати себе на такий стрес, потрібно любити футбол.