12.06.2023. Товариський матч
Німеччина. Бремен. “Везерштадіон”
Арбітр в полі – Анастасіос Судіропулос (Греція)
Німеччина 19:00 Україна
ТВ: MEGOGO, Суспільне (регіональне мовлення)

Новини Німеччини

Німеччина готується до домашнього чемпіонату Європи 2024. Збори, двосторонні спаринги, товариські матчі – але не офіційні змагання. Німеччина проходить на турнір як господар, тож найближчий час може посвятити виключно собі для формування правильного складу та відповідної ігрової моделі.

Також це час, коли можна віддати данину історії. Тисячний матч в літописі німецького футболу – важлива дата. Символічно, що Німеччина зустріне її разом з Україною – країною, яку всесторонньо підтримує у її війні за незалежність.

Для Хансі Фліка це буде третій контрольний матч цього року. У попередніх двох були перемога над Перу та поразка від Бельгії. Примітно, що останній матч міг закінчитися великими неприємностями, але травма Леона Горетцки, яка не дозволила йому дограти перший тайм, виявилася несерйозною. Але ризикувати своїм кадровим ресурсом Німеччина точно не бажає.

В принципі, можна говорити, що усіх найсильніших доступних гравців Хансі Флік на цей збір викликав. Немає травмованого Мануеля Нойєра, відсутній також Серж Гнабрі. Пізніше до команди приєднаються Гюндоган і Госенс. Під питанням – Тімо Вернер.

Орієнтовний склад Німеччини: Тер Стеген – Вольф, Керер, Гінтер, Раум – Горетцка, Кімміх – Віртц, Сане – Гавертц, Фюллькруг

Новини України

В України під час червневого збору попереду важливі з турнірної точки зору матчі, але не можна нехтувати й спарингом з Німеччиною. Все ж не часто Україні вдається домовлятися про “товарняки” з топ-суперниками. А в нинішній ситуації це й поготів цінно – адже це буде перший матч на посаді головного тренера збірної для Сергія Реброва.

На пресконференції тренер говорив, що волів би в цьому матчі мати десять, а не шість замін. Однак виходити потрібно з того, що є. Й однозначно потрібна ротація складу, адже якісно зіграти три поєдинки впродовж тижня майже нереально. Проти Німеччини можна випустити тих, на кого Ребров менше розраховуватиме в поєдинках з Північною Македонією та Мальтою.

Проблеми заявки – це відсутність травмованого Олександра Зінченка. Дуже болісна втрата у центрі поля збірної. Також не буде Романа Яремчука, але на позиції форварда, крім Довбика, може зіграти перспективний Владислав Ванат. Ймовірно, буде шанс проявити себе й у Назарія Русина, якого довикликали саме через відсутність Яремчука.

Ще раз повторимо, що 16-го та 19-го червня Україні належить грати офіційні матчі у рамках відбору до Євро-2024, тож склад на Німеччину може варіюватися з врахуванням календаря.

Орієнтовний склад України: Трубін – Конопля, Матвієнко, Забарний, Миколенко – Степаненко, Маліновський, Піхальонок – Циганков, Мудрик – Довбик

Німеччина – Україна. Статистика особистих зустрічей

Україна ніколи не перемагала Німеччину. Хоча спроб було чимало. У восьми матчах українській збірній тричі вдалося не програти. Однак було це давно. Востаннє – восени 2011-го, коли класним голом запам’ятався, зокрема, Євген Коноплянка.

Примітно, що з п’яти поразок від Німеччини тільки одна була з розгромним рахунком – 1:4 восени 2001-го.