11 червня на чемпіонаті світу-2023 з сокки відбулися півфінальні матчі. Українська збірна боролася за вихід у фінал з командою Хорватії.

Україна – Хорватія 1:0
Гол: Кодацький, 20+1

До матчу з хорватами підопічні Віталія Мельника підходили в статусі фаворита. У чвертьфіналі “синьо-жовті” створили справжню сенсацію, вибивши з турніру збірну Бразилії.

Проте півфінал не став легкою прогулянкою для наших гравців. На 20-й хвилині Хорватія залишилася в меншості, чим скористалися українці. Микола Кодацький замкнув простріл на дальню штангу та вивів нашу команду вперед.

У другій половині зустрічі “картаті” перехопили ініціативу. На 31-й хвилині поєдинку хорвати заробили буліт, але воротар збірної України зумів виграти дуель.

У підсумку наша команда здобула мінімальну перемогу, яка забезпечила вихід у фінал.

Важливо! Фінал чемпіонату Socca World Cup 2023 відбудеться в неділю, 11 червня. Збірна України зустрінеться з переможцем матчу Мексика – Казахстан. Гра розпочнеться о 21:00 за київським часом
.
Нагадаємо, що українці розпочали виступ на ЧС-2023 з сокки з трьох перемог в груповому турнірі: Єгипет (5:0), Казахстан (6:2), Лівію (10:2).

У 1/16 та 1/8 українці з однаковим рахунком 3:1 обіграли Албанію та Марокко.

На стадії чвертьфіналу команда Віталія Мельника обіграла чинних чемпіонів світу бразильців.