Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер поділилася думкою про майбутній товариський матч між Бундестім та збірною України.

“Це гра з чітким посланням – ми поряд з Україною. Ми продовжимо підтримувати Україну всіма силами: у військовому, гуманітарному плані та шляхом прийому великої кількості біженців у Німеччині”, – сказала Фезер.

“Це набагато більше, ніж просто товариська гра. Футбол особливо добре передає ці повідомлення, оскільки він стосується та об’єднує так багато людей”.

“Можливість дивитися футбольний матч у світі та безпеці щодня забирає в українців жорстока російська війна. Спорт також має боротися з цією жорстокою війною, яку путін веде в центрі Європи. Тому нам абсолютно зрозуміло, що росії зараз немає місця у світовому спорті”.

Україна зіграє з Німеччиною у Бремені на стадіоні «Везерштадіон» 12 червня. Початок о 19:00 за київським часом. Трансляцію поєдинку проведуть MEGOGO та Суспільне.

Для збірної Німеччини матч із Україною стане ювілейним, 1000-м в історії. Прибуток, отриманий від проведення поєдинку, піде у фонд Німецького футбольного союзу, який допомагає людям, які постраждали від російської військової агресії.

Товариський поєдинок проти Бундестіму стане дебютним для Сергія Реброва на чолі національної команди України. Після матчу з Німеччиною синьо-жовті проведуть дві зустрічі відбору до Євро-2024 – з Північною Македонією (16 червня) та Мальтою (19 червня).