Форвард “Буковини” Михайло Сергійчук підсумував свої виступи у сезоні 2022/23, а також розповів про своє майбутнє.

– Як підсумуєш ці пів року в “Буковині” для себе?

– Це був варіант, де в моїх послугах був зацікавлений головний тренер. Я пройшов збори з командою, забив 4 голи у 8 матчах сезону. В принципі, я задоволений цим результатом, цим виступом в Чернівцях. Дали мені трошки свіжого повітря після складного періоду в кар’єрі. Інколи треба зробити крок назад, щоб потім зробити два кроки вперед, щоб прогресувати.

Я не грав повний матч 1,5-2 роки. Для мене було важливим отримати ці емоції, знову відчути напругу та навантаження 90 хвилин. Навіть, якщо я не був повністю готовим фізично, тренер мені довіряв. Я йому за це дуже вдячний.

– Як оціниш рівень першої ліги в цьому сезоні?

– Ми грали у групі вибування, це трішечки менш високий рівень. Все ж таки у чемпіонській групі зовсім інший рівень. Я би сказав, що там зібрані команди рівня УПЛ, які у вищому дивізіоні будуть виглядати гідно.

– У “Буковини” зараз інші амбіції. Як зараз живе клуб з Чернівців?

– Поки на тому рівні, все стабільно. Якщо керівництво захоче ставити більш глобальні плани, то у міста для цього все є. Треба лише бажання.

– Твій контракт з “Буковиною” закінчується влітку. Плануєш залишитися в Чернівцях?

– Все залежить від амбіцій клубу та фінансування. Поки не маю відповіді. На днях маємо вирішити це питання остаточно. Є пропозиції від інших клубів, але попросив поки що почекати, щоб мати більш конкретну інформацію з Чернівців.