Сьогодні у Хусті пройде перший матч плей-оф за право грати у Першій лізі

3 червня. 14.00. Стадіон «Карпати». м. Хуст.

ФК Хуст – ФСК Маріуполь

Відстань між дислокаціями команд-суперників – 867 кілометрів.

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське) провів 47 ігор у Першій лізі.

Маріуполь у групі «Вибування» посів передостаннє 7-е місце, пропустивши найбільше голів – 23. Проте підопічні Олега Краснопьорова забили 18 м’ячів і за цим показником розділяють 2-4 місце у групі. Найкращим бомбардиром Маріуполя у всьому Чемпіонаті став Ігор Биковський – 8 голів. Гравці Маріуполя пробивали 6 пенальті і всі реалізували. У ворота азовців призначалися 6 пенальті, які всі були реалізовані. Маріупольці оформляли 3 дублі ‒ всі в гостях.

ФК Хуст проводить дебютний сезон на всеукраїнському професіональному рівні. В драматичній боротьбі в заключному турі він завоював срібні медалі, друге місце та путівку в плей-офф. Підопічні Володимира Циткіна треті за кількістю забитих м’ячів у VBET UA Друга (32 голи – в Чайки 33, в Бузової – 36), другий за кількістю пропущених м’ячів (15 – менше тільки в Ниви з Бузової, 8). Найбільш результативний гравець ФК Хуст – Василь Луців – забив 10 м’ячів (причому, жодного з пенальті). Хустяни самі били три пенальті (два реалізували), їм били шість пенальті (п’ять реалізували). У доробку ФК Хуст – покер (В.Луців), хет-трик (В.Луців) і два дублі (Борисенко та П.Луців).

Баланс ігор: раніше не зустрічалися в офіційних турнірах.

Цікаві факти:

  • В Чемпіонаті-2022/2023 в складі Маріуполя було задіяно 26 гравців, в тому числі 3 воротаря, в ФК Хуст – 26 гравців (і 4 голкіпери). У командах нема жодного легіонера.
  • Асистент арбітра Ростислав Якимик (Львів) провів 113 ігор у Першій лізі і розділяє за цим показником 14-15 місця в історичному списку усіх 496 арбітрів.

Пресслужба ПФЛ