Кубок Німеччини, фінал
Олімпійський стадіон, Берлін
РБ Лейпциг – Айнтрахт 21:00

РБ Лейпциг

“РБ Лейпциг” за 4 минулі сезони тричі доходив до фіналу, але виграти заповітний Кубок Німеччини вдалося лише минулої кампанії. Перемога у серії пенальті у вирішальному матчі з “Фрайбургом” принесла “червоним бикам” перший трофей у клубній історії. Нова кампанія почалася для Лейпцига періодом турбулентності, але прихід Марко Розе стабілізував ситуацію, і РБ забезпечив собі місце в топ-4 і замахнувся на ще один національний Кубок.

Початок весни був не найкращим для колективу, але в останній місяць-півтора “бики” знову в ударі. Перемога над “Шальке” (4:2) в останньому турі Бундеслізі стала шостою поспіль у всіх турнірах, і восьмою в останніх дев’яти поєдинках. Знову у формі Нкунку, який розділив перше місце у гонці бомбардирів з Фюлькругом (по 16 голів) після дубля в останній грі чемпіонату.

Кубковий фінал стане прощальним для Нкунку перед від’їздом до “Челсі”. Пару в атаці Крістоферу має скласти екс-пенсіонер Тімо Вернер, адже Андре Сілва недоступний. До відсутності Пітера Гулачі у другій половині сезону всі давно звикли, а інших втрат РБ не має. Хіба що форма Гвардіола не вражає.

Айнтрахт

“Айнтрахт” теж має досвід успішних фіналів. З ростера, які виграли Кубок у 2018-му році під керівництвом Ніко Ковача, залишилися лише японці Камада та Хасебе. Натомість свіжий у пам’яті успішний похід у Лізі Європи в минулій кампанії, що закінчився несподіваним європейським тріумфом.

Як і у “РБ Лейпцига”, атаку “орлів” теж очолює зоряний француз. Коло Муані відстав від Нкунку всього на один забитий м’яч, натомість у загальній залученості до голів Рандалю не було рівних у всій Бундеслізі – показник у 26 результативних дій у дебютному німецькому сезоні не може не вражати.

Коло Муані записав на свій рахунок 1+1 в останньому турі проти “Фрайбурга”, гарантувавши “орлам” останній єврокубковий спот. У разі успіху у фіналі Кубка путівка до Ліги конференцій може змінитись на улюблену Лігу Європи.

Статистика та факти

  • Нкунку другий сезон поспіль забив понад 20 голів у всіх турнірах (22 за кампанію)
  • “РБ Лейпциг” зіграє у 4-му фіналі за 5 останніх сезонів
    Коло Муані – найкращий голеадор Кубка Німеччини (6 м’ячів), у Вернера на один менше
  • Камада та Хасебе – два єдині гравці “Айнтрахту”, які залишилися в команді після перемоги “орлів” у Кубку Німеччини 2017/18

Особисті зустрічі

У команд повна рівність у особистих зустрічах: по 4 перемоги за 7 нічиїх. Востаннє у Кубку Німеччини суперники зустрічалися у кампанії 2019/20, де “Айнтрахт” переміг 3:1. Це був єдиний раз за 5 років, коли “РБ Лейпциг” не дійшов до фіналу.

Орієнтовні склади

РБ Лейпциг: Бласвіх – Генрікс, Клостерман, Орбан, Раум – Лаймер, Айдара – Ольмо, Собослаї – Нкунку, Вернер

Айнтрахт: Трапп – Тута, Хасебе, Ндіка – Бута, Роде, Соу, Ленц – Ліндстрьом, Гьотце – Коло Муані