Фінал Кубка Англії
3 червня 2023 року. Лондон, “Вемблі”
“Манчестер Сіті” 17:00 “Манчестер Юнайтед”
Телетрансляція – Setanta Sports

Манчестер Сіті

Останній конкурентний матч “Манчестер Сіті” провів 17 травня, перегравши у повторному півфіналі Ліги чемпіонів “Реал” Мадрид. Поразка “Арсеналу” в 37-му турі перетворило гру “Сіті” проти “Челсі” на формальність. “Містяни” її виграли, а потім гравці “Сіті”, за словами Гвардіоли, “випили весь алкоголь у Манчестері”, святкуючи чергове чемпіонство.

До кінця першості залишилося ще два матчі і “Манчестер Сіті” взяв у них лише одне очко, зігравши внічию з “Брайтоном” (1:1) і програвши “Брентфорду” (0:1). Гра з “Брайтоном” вийшла дуже захопливою, “чайки” виконали 20 ударів, “Сіті” – менше (13), обидві команди створювали моменти і діяли з великою інтенсивністю. Так “Сіті” перервав свою серію з 12 перемог у чемпіонаті. Проти “Брентфорда” в останньому турі команда Гвардіоли грала зовсім в ослабленому складі і закономірно програла.

Гріліш, Аканджі та Діаш пропустили два останні матчі чемпіонату через болячки, крім них проти “Брентфорда” не грали Голанд, Де Брюйне, Стоунз, Родрі, Ґюндоган і Сілва. Усі вони готові до матчу. Цікаво, що місце у воротах займе кубковий воротар Штефан Ортега. Чому б і ні? У Кубку Англії екс-кіпер “Армінії” не пропустив ще жодного гола.

Манчестер Юнайтед

“Манчестер Юнайтед” закінчив сезон в АПЛ чотирма поспіль перемогами і підсумковим третім місцем. Цей результат може стати хорошим поштовхом до повернення одного з найтитулованіших клубів Англії на передові позиції, але на МЮ чекає дуже важливе літо. Багато чого залежатиме від того, хто стане новим власником клубу, і чи отримає Ерік тен Хаг необхідне посилення складу.

Це все питання майбутнього, а в сьогоденні в “Юнайтед” залишився останній матч сезону і шанс не тільки виграти другий кубковий турнір у сезоні, але й зупинити “Сіті” від завоювання требла.

Головний тренер “Манчестер Юнайтед” правильно відповідає на запитання, чи ставить його команда за мету завадити “галасливим сусідам”. “Ми хочемо виграти Кубок. Питання не в них. У нас є шанс, і ми хочемо ним скористатися”.

Тен Хаг не може розраховувати на Марсьяля, Забітцера і Мартінеса, під питанням Антоні.

Статистика команд, цифри і факти

  • “Манчестер Сіті” не пропустив жодного гола в Кубку Англії 2022/23 і забив 17 голів – більше за всі команди в турнірі.
  • Найкращий бомбардир “Сіті” Ерлінг Голанд забив один гол в останніх шести матчах, а найкращий бомбардир “Юнайтед” Маркус Рашфорд – три голи в 12 останніх матчах.
  • “Манчестер Сіті” забив два голи в останніх трьох матчах.
  • Показники “Сіті” проти “Юнайтед” під керівництвом Гвардіоли – дев’ять перемог, дві нічиї, сім поразок.
  • Програвши “Брентфорду”, “Манчестер Сіті” перервав серію з 25 матчів без поразок (20 перемог, п’ять нічиїх).
  • Лише один з останніх 15 матчів між “Манчестер Сіті” і “Манчестер Юнайтед” закінчився внічию (вісім перемог “Сіті”, шість “Юнайтед”).

Останні п’ять матчів Манчестер Сіті та Манчестер Юнайтед

Манчестер Сіті

28.05 “Брентфорд” 0:1 (АПЛ)
24.05 “Брайтон” 1:1 (АПЛ)
21.05 “Челсі” 1:0 (АПЛ)
17.05 “Реал” Мадрид 4:0 (Ліга чемпіонів)
14.05 “Евертон” 3:0 (АПЛ)

Манчестер Юнайтед

28.05 “Фулгем” 2:1 (АПЛ)
25.05 “Челсі” 4:1 (АПЛ)
20.05 “Борнмут” 1:0 (АПЛ)
13.05 “Вулвергемптон” 2:0 (АПЛ)
07.05 “Вест Гем” 0:1 (АПЛ)

Особисті зустрічі

У першому колі “Манчестер Сіті” виграв у “Манчестер Юнайтед” 6:3, “МЮ” відповів перемогою на своєму полі 2:1 з дивним голом Рашфорда з офсайду. У минулому сезоні “Сіті” виграв обидва матчі (4:1, 2:0).

Орієнтовні склади

“Манчестер Сіті”: Ортега – Вокер, Діаш, Аканджі – Стоунз, Родрі – Сілва, Де Брюйне, Ґюндоган, Ґріліш – Голанд

“Манчестер Юнайтед”: Де Хеа – Ван-Біссака, Варан, Лінделеф, Шоу – Каземіро, Еріксен – Санчо, Фернандеш, Рашфорд – Вегорст