Головний тренер “Полісся” Юрій Калитвинцев поміркував про можливе підсилення для команди наступного сезону, який житомирський клуб проведе в УПЛ.

– “Полісся” підписало нігерійського голкіпера Чиджоке Аніагбосо та гамбійського захисника Моузеса Джарджа. Як знайшли цих гравців, хто провів селекцію? Юрій Максимов приклав сюди руку як спортивного директора?

– Цікавилися цими футболістами ще до появи у клубі Максимова. Слідкували за цими футболістами, коли вони грали на Кубку Африки. Це молоді перспективні футболісти, яких будемо раді бачити у клубі. Вони одержують на чемпіонаті світу U-20 суттєві навантаження. Моузес навіть має мікротравму. На ЧС U-20 побачили, що не помилилися, коли підписали цих футболістів.

– На які позиції зараз шукаєте підсилення? Наскільки суттєво може оновитися “Полісся” перед УПЛ?

– Я прихильник еволюції, а не революції. Не хочеться щось змінювати глобально, але точкові підсилення будуть. Важливо, щоб новачок був на голову сильнішим за гравців, які є в команді. “Полісся” має здорову конкуренцію, тому гравці повинні тримати високу планку, а не зупинятися в розвитку.

– Хто вже покинув команду із футболістів?

– Поки що всі футболісти залишаються в “Поліссі”. Ми пройшли складний шлях, але вдалось зберегти всіх футболістів. Діти від початку до кінця пройшли цей шлях за винятком одного-двох гравців. Щоби когось відпустити, потрібно знайти посилення. У цьому питанні рухатимемося поступово. Також усі тренери залишаються у нашому клубі.