На Закарпатті поліція розслідує інцидент, який стався під час футбольного матчу за участі юнацьких команд. Там один із батьків вибіг на поле та вдарив 13-річного футболіста.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 КкУ, “Хуліганство”, розповіла речниця Нацполіції Ганна Дан.

Інцидент трапився 27 травня у Виноградові. Про нього на сторінці у Facebook написав закарпатець Євгеній Чорней: “Під час Матчу “ДЮСШ Виноградів — ФК Свалява” в м. Виноградів сталося порушення гри на полі, після чого один із батьків вибіг на поле, і вдарив юного футболіста Сваляви в обличчя”. Євгеній також опублікував відео інциденту.

Чоловік, який вдарив футболіста, після інциденту знайшов хлопця та його батьків та попросив у них вибачення. “Сказав що був у стані емоцій, та надіслав на ЗСУ 10 тисяч гривень. Тренер ДЮСШ Виноградів також записав звернення за дану ситуацію та вибачився перед хлопцем, його батьками та Клубом ФК “Свалява”, — написав Євгеній Чорней.

Звернень до поліції за даним фактом не надходило. Про інцидент правоохоронці дізналися з соцмереж. “Слідчі поліції внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296, тобто хуліганство. Поліцейські вже поспілкувалися із фігурантом, він свою провину визнав”, — розповіла речниця.

Наразі у справі триває слідство. За скоєне чоловіку може загрожувати від 17 до 34 тисяч гривень штрафу або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.