Сьогодні, 27-го травня відбулися матчі заключного туру Бундесліги сезону 2022/23.
Боруссія Дортмунд – Майнц 2:2
Голи: Геррейру 69, Зюле 90+6 – Ханче-Ольсен 15, Онісіво 24
Кельн – Баварія 1:2
Голи: Любічич 81 (п) – Коман 8, Мусіала 89.
Дортмундська команда за тур до закінчення сезону випереджала мюнхенців на два очки і підходила до гри з Майнцем із гарним доробком. Проте вже на 15-й хвилині Боруссія пропустила м’яч у ворота. Точним ударом відзначився Ольсен.

За чотири хвилини господарі мали чудовий шанс відігратися, але Аллі не зміг реалізувати пенальті. А на 24-й хвилині Майнц знову забив. На цей раз відзначився Онисиво.

На 69-й хвилині Геррейро відіграв один м’яч, а у компенсований час Боруссія зрівняла рахунок, але цій їй уже не допомогло.

У паралельному поєдинку Баварія в гостях додавила Кельна на останніх хвилинах. На восьмій хвилині рахунок відкрив Коман і цей м’яч довго був єдиним, поки наприкінці зустрічі Любічіч не зрівняв рахунок.

Таким чином, команда Томаса Тухеля обійшла “джмелів” за різницею м’ячів в таблиці і завоювала чемпіонство Німеччини. Це сталось в 11-й раз поспіль. Мюнхенці незмінно забирають “Срібну салатницю” з сезону 2012/13.

Востаннє “Боруссія” Дортмунд завойовувала золоті медалі першості ще в сезоні 2011/12 – тоді команду тренував Юрген Клопп.