Прімера. 37-й тур
27 травня. Севілья. “Рамон Санчес Пісхуан”
“Севілья” 20:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Сесар Сото Градо
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

“Севілья”

Врятувати поєдинок може лише перспектива 7-го місця для “Севільї” – від нього “Нервіон” відокремлює всього очко.

Нагадаємо, 7-ма команда Ла Ліги у новому сезоні зіграє у Лізі конференцій – не найпрестижніший турнір, але хоч щось. У той же час, якщо “Севілья” в середу програє “Ромі” у фіналі ЛЄ і до того ж у Ла Лізі займе місце нижче 7-го, то залишиться взагалі без єврокубків. Виходить, це яка-неяка страховка.

Чи вхопиться за неї Хосе Луїс Менділібар? Це покаже гра. Зазначимо лише, що два останні матчі з “Бетісом” та “Ельче” “Севілья” з різних причин не виграла. При цьому якщо дивитися на дистанцію, то з середини березня, коли команду очолив Менділібар, “Нервіон” програв лише один матч чемпіонату – і це найкрутіший спурт у поточному іспанському сезоні.

“Реал”

У “Реала” причин носом рити газон і поготів не видно. Команда закінчує сезон лише з Кубком короля – і це, звичайно, провал.

Наразі ЗМІ активно обговорюють кандидатури новачків, які можуть поповнити Мадрид – чутки ходять про Белінгема, Кейна, Вейгу. Також “Вершкові” були змушені зайнятися антирасистськими заходами через цькування Вінісіуса. Футбол? Він поки що на третьому місці.

У минулому турі проти “Райо Вальєкано” (2:1) Мадрид не показав і половини свого потенціалу, але переміг завдяки магії “Бернабеу” та слабкості суперника. На “Пісхуані” цих двох факторів не буде, плюс вибули Бензема та Асенсіо – тобто шанси на перемогу якщо не випарувалися, то скоротилися до мінімуму за мірками “Реала”.

“Севілья” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

“Реал” виграв 7 з 8 останніх матчів проти “Севільї” – у тому числі переміг і в першому колі цього чемпіонату (3:1).

Останній успіх “Нервіону” у поєдинку зі “Вершковими” датовано вереснем 2018-го – тоді було зафіксовано сенсаційні 3:0 з голами Андре Сілви та Вісама Бен-Єддера.

Орієнтовні склади

Бензема порізав ногу, у Вінісіуса запалення в коліні, Асенсіо надірвав м’яз, а Карвахаль дискваліфікований – це що стосується “Реала”.

У “Севільї” ж відбувають дискваліфікації Хесус Навас та Пап Гуйє, травмувався Фернандо, натомість повертається до заявки багатостраждальний Маркао.

“Севілья”: Дмитрович – Монтьєль, Баде, Рекік, Теллес – Гудель, Ракитич – Сусо, Ламела, Окампос – Рафа Мір

“Реал”: Куртуа – Васкес, Мілітао, Рюдігер, Алаба – Камавінга, Чуамені, Себальос – Вальверде, Альваро, Родріго