24-річний захисник Фіорентини Додо може перейти до Ювентуса, який наступного сезону шукає посилення на правий фланг оборони через важку травму Маттія Де Шильо.

Журналісти видання TuttoMercatoWeb зазначають, що Додо вже чудово адаптувався до Серії А після УПЛ.

«Після не екстраординарної першої частини сезону, ймовірно, через адаптацію і зовсім інший футбол, ніж той, до якого він звик у Шахтарі, він зарекомендував себе як один із найкращих фулбеків ліги, не змусивши клуб пошкодувати про свій трансфер».

Автори статті припустили, скільки Ювентус може коштувати покупка Додо.

«Не виключено, що потрібно як мінімум 30–35 мільйонів, щоб переконати Фіорентину розлучитися з гравцем. Однак для Ювентуса це може бути гарною інвестицією у молодого гравця. Тим більше, його зарплата становить близько півтора мільйона, тому клуб легко зможе запропонувати більше».

Похитнути стабільність Ювентуса може невихід до єврокубків наступного сезону через санкції за порушення фінансового фейр-плей. Тому не факт, що клуб зможе серйозно інвестувати у нових гравців. При цьому з клубом залишається головний інвестор Exor (гігант з більш ніж мільярдом прибутку на рік).

На шляху трансферу Додо можуть стати і не найкращі взаємини між клубами. Нещодавно власник Фіорентини Рокко Коммісо заявив у ЗМІ, що в Ювентус їдуть не заради футболки, а за грошима.

Додо перейшов до Шахтаря з Курітіби у січні 2018 року за два мільйони євро. За «гірників» він провів 97 матчів, у яких забив п’ять голів та зробив 17 результативних передач. У червні 2022 року бразилець був проданий до Фіорентини за 14,5 мільйона євро.

За італійську команду захисник провів 47 поєдинків (один гол, чотири асисти). Контракт Додо з Фіорентиною діє до 30 червня 2027 року, а Трансфермаркт оцінює його у 17 мільйонів євро.